Ελλάδα

Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην Ορεστιάδα – Στη μάχη και εναέρια μέσα

Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν και εναέρια μέσα, με τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο να πραγματοποιούν ρίψεις νερού
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βάλτος, στην Ορεστιάδα, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά στην Ορεστιάδα έγινε γνωστή στην Πυροσβεστική περίπου στις 2 το μεσημέρι. Στην περιοχή έσπευσαν 23 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 7ης ΕΜΟΔΕ και οκτώ πυροσβεστικά οχήματα.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν και εναέρια μέσα, με τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο να πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Στο έργο της Πυροσβεστικής συνδράμουν επίσης ο Δήμος Ορεστιάδας και το ΓΕΕΘΑ, διαθέτοντας μηχανήματα έργου και υδροφόρες.

Σημειώνεται ότι για σήμερα η περιοχή βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 3, που σημαίνει υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Παράλληλα, στην περιοχή έχει μεταβεί το αρμόδιο ανακριτικό κλιμάκιο, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο πιλότοι μετά την συντριβή του Phantom στην Τανάγρα
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 3 το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια του αεροπορικού σόου Athens Flying Week - Σύμφωνα με μαρτυρίες λίγο πριν από την πτώση το αεροσκάφος έβγαζε καπνούς
Φωτιά στην Τανάγρα
Ανανεώθηκε πριν 4 λεπτά
53
Μαραθώνας: Στο αυτόφωρο η 68χρονη και ο γιος της – Επιμένει ότι έθαψε την ηλικιωμένη μητέρα της για να παίρνει την σύνταξη
Η κατηγορούμενη φέρεται να αποδέχεται ότι έθαψε τη σορό της υπερήλικης γυναίκας στο σπίτι τους στον Μαραθώνα για να παίρνει τη σύνταξή της, ενώ ο γιος της αρνείται ότι συμμετείχε στην πράξη
Η 68χρονη γυναίκα και ο γιος της που κατηγορούνται για την υπόθεση