Ελλάδα

Φωτιά στο Μεσολόγγι: Αναγκαστική προσθαλάσσωση για πυροσβεστικό αεροσκάφος στον Αστακό – Σώος ο πιλότος

Το αεροσκάφος επιχειρούσε στη μεγάλη κινητοποίηση για τη φωτιά στο Μεσολόγγι
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στο Μεσολόγγι, όταν αεροσκάφος, το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς, πραγματοποίησε αναγκαστική προσθαλάσσωση στη θαλάσσια περιοχή του νέου λιμένα Αστακού Αιτωλοακαρνανίας.

Το αεροσκάφος επιχειρούσε στη μεγάλη κινητοποίηση για τη φωτιά στο Μεσολόγγι, κοντά στην Ιερά Μονή Παναγίας Λεσινιώτισσας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, το πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Air Tractor πραγματοποιούσε υδροληψία όταν, για λόγους που μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί, χρειάστηκε να προσθαλασσωθεί.

Το αεροσκάφος ανήκει στην πολιτική προστασία και όχι στην πολεμική αεροπορία, σύμφωνα με την ΕΡΤ και φαίνεται να παρουσίασε βλάβη στον πλωτήρα την ώρα που επιχειρούσε να πάρει νερό από τη θάλασσα.

Το αεροσκάφος είχε προσγειωθεί από το αεροδρόμιο του Ακτίου στις 20:10 σήμερα Κυριακή 16.08.2026. Ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του και η περισυλλογή του έγινε από σταφος του Λιμενικού Σώματος

Την ίδια ώρα, επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες κοντά στην Ιερά Μονή Παναγίας Λεσινιώτισσας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στη Σαλαμίνα: Κάτοικοι άκουσαν την έκκληση των δύο νεκρών για βοήθεια – Εγκλωβίστηκαν από τους καπνούς έξω από το σπίτι τους
Το σπίτι τους δεν καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φλόγες - Το ηλικιωμένο ζευγάρι προσπάθησε να ακολουθήσει μονοπάτι προς τη θάλασσα, αλλά δεν κατάφερε να σωθεί
Φωτιά στη Σαλαμίνα