Ελλάδα

Φωτιές: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς για Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη – Πολύ υψηλός και στην Αττική

Αυτές οι περιοχές εμφανίζουν ακραίο πυρκαγιάς αύριο, Σάββατο (29.08.2026)
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ξανανεβαίνει το θερμόμετρο το Σάββατο (29.08.2026) με τη θερμοκρασία να φτάνει πάνω από τους 40 βαθμούς. Στο επίκεντρο για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Πολιτική Προστασία, όπου οι βοριάδες θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να αγγίζει ξανά τους 40 βαθμούς.

Με τα μελτέμια να παραμένουν ισχυρά ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει πολύ υψηλός και σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για αύριο, Σάββατο 29 Αυγούστου 2026, προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) σε περιοχές της Κρήτης και του Νοτίου Αιγαίου.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (ΠΕ Ευβοίας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων, ΠΕ Καλύμνου, ΠΕ Κω)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Λακωνίας)
xartis

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρική περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τις πληγές της μετρά η Ρόδος από την κακοκαιρία θρηνώντας έναν νεκρό: Μεγάλες καταστροφές και στην Εύβοια - Ποια σχολεία θα είναι κλειστά
Νέο κύμα βροχοπτώσεων και καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσει περιοχές της χώρας από το βράδυ της Παρασκευής έως το μεσημέρι του Σαββάτου
Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Ρόδο
Κακοκαιρία στη Ρόδο: Ένας νεκρός, πάνω από 30 διασώσεις και 200 αντλήσεις υδάτων – 264 χιλιοστά βροχής μέσα σε λίγες ώρες
Δραματικός είναι ο απολογισμός από τις ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν τη Ρόδο την Τετάρτη (14.10.2026) - Πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις, κατολισθήσεις και μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο
Κακοκαιρία στη Ρόδο