Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Φούρνοι: Το μικρό νησί με τις «μεγάλες» παραλίες που θα σου κουρσέψουν το μυαλό

Φούρνοι: Το μικρό νησί με τις «μεγάλες» παραλίες που θα σου κουρσέψουν το μυαλό

Μέσα στα νερά του βόρειου Αιγαίου, στο μέσο της Σάμου και της Ικαρίας, υπάρχει μια ομάδα από μικρές νησίδες, με το όνομα Φούρνοι Κορσέων.

Οι ομώνυμοι Φούρνοι, το πιο μεγάλο σε μέγεθος νησί τους, θα σε σαγηνεύσουν με την ακατέργαστη ομορφιά και την γαλήνη που εκπέμπουν τα εδάφη τους, τα οποία μάλιστα προτιμούσαν οι πειρατές για να στήνουν τα λημέρια τους.

Τι κάνει όμως τους Φούρνους, να είναι ένα μέρος τόσο γαλήνιο, μα συνάμα τόσο μοναδικό;

Η καρδιά των Φούρνων χτυπάει στη Χώρα, στον πιο κοσμοπολίτικο οικισμό του νησιού. Μόλις το πλοίο δέσει στο μικρό τους λιμάνι, θα βρεθείς να ανακαλύπτεις μαγεμένος το παραδοσιακό σκηνικό της, με την λιλιπούτεια πλατεία της να αποτελεί την κεντρική αρτηρία που δίνει ζωή σε αυτόν τον υπέροχο τόπο.

Στη Χώρα θα βρεις ποικιλία από ταβερνάκια για να φας άπλετο φρέσκο ψάρι κάτω απ´ την σκιά των δέντρων, άλλωστε οι κάτοικοι στους Φούρνους ασχολούνται κατεξοχήν με την αλιεία, αλλά και καφετέριες για να δροσιστείς δοκιμάζοντας την «Λαγού», την ντόπια πορτοκαλάδα του νησιού.

Σε μόνο ένα χιλιόμετρο απόσταση απ´ τη Χώρα, είσαι κιόλας στο Καμπί, στο χωριό όπου μπορείς να δεις από κοντά τους διάσημους τρεις ανεμόμυλους των Φούρνων φτιαγμένους από πέτρα, ενώ σε 14 χιλιόμετρα διαδρομή θα θαυμάσεις τον οικισμό της Χρυσομηλιάς, εκεί όπου τα παραδοσιακά καραβάκια δίνουν στις παραλίες την ανάλογη γραφικότητα στο τοπίο τους.

Στην Αγία Τριάδα, το λόφο της Χρυσομηλιάς κοσμεί ο λατρευτικός βωμός του θεού Ποσειδώνα, γι αυτό φρόντισε σίγουρα να είναι μια απ´ τις στάσεις σου.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις