Ελλάδα

Γέμισαν μωβ μέδουσες οι ελληνικές θάλασσες: Ανησυχία από τους ειδικούς

Τι να κάνουμε σε περίπτωση τσιμπήματος

Σε πραγματικό εφιάλτη έχουν εξελιχθεί οι μωβ μέδουσες για τους κολυμβητές στις παραλίες της Ελλάδας, μιας και αρκετές περιοχές της χώρας μας αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα, με το τσίμπημά τους να είναι εξαιρετικά επώδυνο.

Το φαινόμενο των μωβ μεδουσών φέτος έχει λάβει ιδιαίτερη ένταση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι μωβ μέδουσες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον Παγασητικό και τον βόρειο Ευβοϊκό.

«Είναι ένα από τα είδη μεδουσών που υπάρχουν στις ελληνικές θάλασσες και τη Μεσόγειο. Έχουν παθητική μετακίνηση, δηλαδή τις μεταφέρουν τα θαλάσσια ρεύματα και εμφανίζονται στο τέλος της άνοιξης με αρχή καλοκαιριού», είπε το πρωί της Τετάρτης (16.07.2025) στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Δρόσος Κουτσούμπας, καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και σε ενδεχόμενο τσίμπημα, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών, και να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα σε περίπτωση τσιμπήματος.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, εάν μας τσιμπήσει μέδουσα μπορούμε να ξεπλύνουμε το σημείο με θαλασσινό νερό, ενώ εάν εμφανίσουμε κάποια αλλεργική αντίδραση να μεταφερθούμε στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση του Δανού δότη σπέρματος με καρκινικό γονίδιο και γιατί δεν ανιχνεύθηκε
«Το τελευταίο παιδί που γεννήθηκε στην Ελλάδα ήταν το 2017, αλλά ότι μέχρι εκείνη την περίοδο δεν είχε δημιουργηθεί η βάση, με την οποία μπορούσαμε να δούμε από πού προέρχεται το κάθε σπέρμα»
REUTERS
Τα στοιχεία που «πρόδωσαν» ανιψιό και εργοδότη πριν συλληφθούν για την διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα
Η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, οι τηλεφωνικές κλήσεις πριν και μετά το έγκλημα από πακιστανικά τηλέφωνα, οι απολογίες των 2 νεαρών, το βιντεοληπτικό υλικό οδήγησαν στα νέα εντάλματα
Ο 33χρονος ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ που δολοφονήθηκε στην Φοινικούντα