Ελλάδα

Γιάννης Μπουτάρης: Ο «Αρκτούρος» αποχαιρετά τον ιδρυτή του με ένα συγκινητικό σκίτσο

Με ένα συγκινητικό σκίτσο η οργάνωση «Αρκτούρος» αποχαιρετά τον ιδρυτής, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν μια πολυσχιδής προσωπικότητα. Ήταν πτυχιούχος Χημικός του ΑΠΘ, διπλωματούχος Οινολόγος, επιχειρηματίας και είχε διατελέσει και δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Αυτό ωστόσο που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι υπήρξε ιδρυτής του «Αρκτούρου», οργανισμού για την προστασία της καφέ αρκούδας και της άγριας ζωής. 

Ο «Αρκτούρος» σε ανακοίνωσή του αποχαιρετά τον ιδρυτή της γράφοντας: «Υπήρξε ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και δημιούργησε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, όταν το 1992 βρέθηκε μπροστά σε μία αρκούδα χορεύτρια μαζί με τον γιο του Μιχάλη. Το θλιβερό θέαμα που αντίκρυσε τον οδήγησε στην ίδρυση μίας οργάνωσης για την προστασία της άγριας ζωής και της βιοποικιλότητας».

Η ανάρτηση του «Αρκτούρου»:

«Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετάμε τον Γιάννη Μπουτάρη.

Υπήρξε ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και δημιούργησε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, όταν το 1992 βρέθηκε μπροστά σε μία αρκούδα χορεύτρια μαζί με τον γιο του Μιχάλη. Το θλιβερό θέαμα που αντίκρυσε τον οδήγησε στην ίδρυση μίας οργάνωσης για την προστασία της άγριας ζωής και της βιοποικιλότητας.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν σταμάτησε να μάχεται για τη φύση, την άγρια ζωή, την ελευθερία, τη διαφορετικότητα για όλους, το δικαίωμα στη ζωή για κάθε πλάσμα.

 

Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα, κυρ-Γιάννη μας.

Σου υποσχόμαστε να συνεχίσουμε το όραμά σου για μια ζωή, στην οποία άνθρωποι, ζώα και φύση θα ζουν αρμονικά και όμορφα.
Το φως σου, η τόλμη σου, η διορατικότητά σου και η βαθιά αγάπη σου για το περιβάλλον και τον άνθρωπο θα μας οδηγεί πάντα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Θειούλη» είχε αποθηκευμένο στο κινητό του τον 68χρονο ο εργοδότης των 22χρονων κατηγορούμενων στη Φοινικούντα - Τι κατέθεσε ο ανιψιός του θύματος
Την ώρα που ο εργοδότης των φερόμενων δραστών της δολοφονίας στη Φοινικούντα κατέθεσε ότι δεν γνώριζε το 68χρονο θύμα, το οποίο αποκάλεσε «σκουπίδι», η επαφή στον κινητό του τον «καίει» δημιουργώντας αντιφάσεις
Οι κατηγορούμενοι στη Φοινικούντα
Σοκαριστικό εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο: Ατσάλινη ράβδος καρφώθηκε στο μπράτσο 52χρονου – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Περίπου μια ώρα, άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ, προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν με ειδικά εργαλεία και τη συνδρομή γιατρού του ΕΚΑΒ, τον άτυχο εργάτη
Σοκαριστικό εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο: Ατσάλινη ράβδος καρφώθηκε στο μπράτσο 52χρονου – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση