Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Γιώργος Πατούλης: Κάποιοι έχουν βαλθεί να καταστρέψουν τους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής

Γιώργος Πατούλης

Ενισχύεται η πυρασφάλεια στο μοναδικό Μητροπολιτικό Πάρκο της Αττικής, στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, καθώς – όπως αναφέρει – κάποιοι προσπαθούν να καταστρέψουν τα δάση της Αττικής.

«Οφείλουμε τις δύσκολες αυτές ώρες, που κάποιοι έχουν βαλθεί να καταστρέψουν τους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής μας, να είμαστε υποψιασμένοι και σε εγρήγορση. Θωρακίζουμε και προστατεύουμε κάθε πνεύμονα πρασίνου», σημείωσε ο Γιώργος Πατούλης μιλώντας για τις φωτιές στην Αττική.

Συγκεκριμένα, εξαιτίας των ακραίων συνθηκών των τελευταίων πέντε ημέρες με τις καταστροφικές φωτιές αποφασίστηκε να ενισχυθεί η πυρασφάλεια στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» αλλά και σε όλους τους χώρους πρασίνου της περιφέρειας Αττικής. 

Στην ανακοίνωση της περιφέρειας γίνεται λόγος και για την προσπάθεια εμπρησμού που έγινε την Παρασκευή στο Πεδίον του Άρεως και συνέστησε «σε όλους τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες να συνεργαστούν με τους Δήμους των περιοχών τους και να τους παράσχουν βοήθεια, όπου αυτό είναι δυνατό για την προστασία του αστικού και περιαστικού πρασίνου».

Ενισχυμένη Πυρασφάλεια στο «Α. Τρίτσης»

Σε επιφυλακή βρίσκονται σε 24ωρη βάση τα υδροφόρα οχήματα της Περιφέρειας ώστε να προστατευτεί το Πάρκο «Α. Τρίτσης». Παράλληλα, συγκροτήθηκε ένα σύστημα εθελοντών που περιπολούν όπου χρειάζεται, υπό τον συντονισμό του Φορέα Διαχείρισης. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις