Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Γλυφάδα: Ακόμα και για ρευματοκλοπή είχε καταδικαστεί η 47χρονη φυγόποινη επιχειρηματίας 

Γλυφάδα: Ακόμα και για ρευματοκλοπή είχε καταδικαστεί η 47χρονη φυγόποινη επιχειρηματίας 

Ακόμα και για ρευματοκλοπή είχε καταδικαστεί η γνωστή επιχειρηματίας που συνελήφθη στη Γλυφάδα, καθώς σε βάρος της εκκρεμούσαν 21 αποφάσεις των δικαστηρίων με συνολική ποινή φυλάκισης 26 ετών και χρηματική ποινή 48. 850 ευρώ.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πέρασαν χειροπέδες το πρωί της Πέμπτης (22.02.24) στη Γλυφάδα στην 47χρονη φυγόποινη, η οποία αποτελεί γόνο μεγάλης οικογένειας επιχειρηματιών στο χώρο της οινοποιίας.

Σύμφωνα τα όσα προκύπτουν από τα αρχεία των δικαστικών και αστυνομικών αρχών σε βάρος της 47χρονης εκκρεμούσαν ανεκτέλεστο ένταλμα σύλληψης από το 17ο τακτικό ανακριτή του πρωτοδικείου Αθηνών και 21 καταδικαστικές αποφάσεις για τα παρακάτω αδικήματα: 

-Φοροδιαφυγή για ανακριβή δήλωση φορολογητέου εισοδήματος.

-Φοροδιαφυγή  δια της μη απόδοσης ΦΠΑ άνω των 100.000 ευρώ κατά χρήση και κατ’ εξακολούθηση.

-Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

-Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική  δραστηριότητα.

-Παράβαση της πολεοδομικής νομοθεσίας.

-Παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία.

-Μη  καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών.

-Παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τις επιταγές.

-Παράβαση της εργατικής νομοθεσίας κατ’ εξακολούθηση.

-Κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας κατ’ εξακολούθηση.

Μάλιστα όπως προκύπτει από τα διωκτικά έγγραφα, η 47χρονη συλληφθείσα ως ιδιοκτήτρια, μέτοχος, διευθύνουσα σύμβουλος, διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος εταιρειών εκμετάλλευσης ακινήτων, καταστημάτων εστίασης και εμπορικών επιχειρήσεων,  υπέβαλε κατ’ εξακολούθηση ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος των εν λόγω εταιρειών, ενώ παράλληλα δεν απέδιδε καταλογισμένο  ΦΠΑ άνω των 100.000 ευρώ  κατ’ εξακολούθηση.

Επίσης, δεν κατέβαλε βεβαιωμένες οφειλές των προαναφερομένων εταιρειών προς το Ελληνικό Δημόσιο, δεν κατέβαλε εργατικές και εργοδοτικές εισφορές τους, καθώς και δεδουλευμένες αποδοχές υπαλλήλων των εν λόγω εταιρειών, ενώ εξοφλούσε οφειλές τους με χρήση ακάλυπτων επιταγών.

Αναφορικά με τα αδικήματα της «Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα», της «Παράβασης της πολεοδομικής νομοθεσίας», της «Κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας» και της «Παράβασης νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία», δεν προκύπτει από τα διωκτικά έγγραφα ο τρόπος τέλεσης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις