Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Γλυκά Νερά – Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Τι είπε ο προτελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανή την Κάρολαϊν

Γλυκά Νερά – Δίκη  Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Τι είπε ο προτελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανή την Κάρολαϊν

Δύο μάρτυρες κατέθεσαν ακόμα κατά τη σημερινή (12.04.2022) συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς, τον Μάιο του 2021 στα Γλυκά Νερά.

Στο δικαστήριο κατέθεσε η φίλη της Κάρολαϊν, η οποία περιέγραψε ότι δεν είχαν πια πολύ στενές επαφές, αφού η άτυχη 20χρονη είχε επιλέξει να κάνει οικογένεια. Όπως εξήγησε, έμαθε για την εγκυμοσύνη της μία ημέρα πριν γεννήσει.

Μάλιστα, είχε συναντηθεί με την Κάρολαϊν λίγες ώρες πριν τη δολοφονία της!

«Είχαμε αρκετά αραιές συναναστροφές σπάνια βρισκόμασταν μόνες μας. Συνήθως βρισκόμασταν με την παρουσία του κατηγορουμένου. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι είχε ο ένας άμεση πρόσβαση στα social media του άλλου και είχαν άμεση πρόσβαση στην τοποθεσία τους», είπε η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι η Κάρολαϊν είχε εκφράσει κάποια παράπονα στα οποία η ίδια δεν έδωσε σημασία αποδίδοντάς τα, στη γέννα…

«Όσο τη γνώριζα στην Αλόννησο ήταν παρά πολύ κοινωνική, απίστευτα κοινωνική. Όταν ήρθε στην Αθήνα άρχισε να απομονώνεται παρά πολύ. Οι σχέσεις που είχε ήταν μόνο με εμένα και τη γειτόνισσά της. Στη σχολή της πήγε δύο φορές. Μου είχε πει ότι την ενδιέφερε να ασχοληθεί με τη ζαχαροπλαστική», είπε και συμπλήρωσε πως η 20χρονη «με το παιδί της είχε σχέση λατρείας, την είχε αγκαλιά όλη την ώρα».

Η μάρτυρας ξεκαθάρισε πως η Κάρολαϊν δεν της είχε αναφέρει προβλήματα στον γάμο της, αλλά στην ίδια είχε κάνει εντύπωση πως «δεν μπορούσε να έρθει ποτέ μόνη της κάπου κι ερχόταν με ταξί που ήταν φιλικό πρόσωπο».

Αναφερόμενη σε συνάντησή της με την Κάρολαϊν, στην οποία εμφανίστηκε ο Αναγνωστόπουλος, η μάρτυρας περιέγραψε πως παρουσιάστηκε εντελώς ξαφνικά!

Γλυκά Νερά – Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Ο διάλογος με την έδρα

Μάρτυρας: Ήρθε ο κατηγορούμενος απροσδόκητα εκεί που ήμασταν. Δεν είχαν συνεννοηθεί να έρθει. Απλώς τον είδαμε μπροστά μας. Είτε του το είπε ο φίλος του με το ταξι ή από την εφαρμογή.

Πρόεδρος: Έδειξε έκπληξη η Κάρολαϊν;

Μάρτυρας: Έδειξε δυσαρέσκεια.

Εισαγγελέας: Προσπαθώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να γίνεται υποχείριο της διάθεσης του κατηγορουμένου;

Μάρτυρας: Εγώ ίσως σκέφτηκα ρομαντικά και σκέφτηκα ότι για τον έρωτα γίνονται θυσίες.

Ίσως να μην ήθελε να συζητάει μαζί μου πράγματα που τη βαραίνουν αλλά πράγματα κοντά στην ηλικία μας. Το μόνο που μου είχε πει μια φορά σπίτι μου είναι ότι οι περισσότεροι νομίζουν ότι έχω μια τέλεια ζωή και κάνουν λάθος. Ήταν ένας άνθρωπος με φοβερή αξιοπρέπεια δεν μιλούσε γιατί δεν ήθελε να πέσει στα μάτια μου, να μη φανεί ότι χειραγωγούνταν.

Εισαγγελέας: Είχατε πει ότι σας έκανε εντύπωση ο τρόπος που ενεργούσε στη ζωή της. Είχατε πει ποτέ ότι διαφωνείτε;

Μάρτυρας: Ναι της το είχα πει. Δεν μου έδωσε το ελεύθερο να σχολιάζω, συνήθως ανακοίνωνε τις καταστάσεις. Της είχα πει ότι θα ήταν καλό να προσέχει τον εαυτό της.

Εισαγγελέας: Σας είχε εκφράσει την επιθυμία της να ζήσει ανεξάρτητα;

Μάρτυρας: Το να εγκαταλείψει τον σύζυγό της όχι, αλλά το να ζήσει ανεξάρτητα φαινόταν από τις πράξεις της.

Πρόεδρος: Θα μπορούσε να είναι μια νοικοκυρά και μια μητέρα μόνο; Όπως την ξέρετε σαν χαρακτήρα. Μας περιγράφετε μια δυναμική κοπέλα.

Μάρτυρας: Όχι δεν ταίριαζε η προσωπικότητα της.

Οι ερωτήσεις του Αναγνωστόπουλου

Με τις απαντήσεις της φίλης της Κάρολαϊν διαφώνησε ο κατηγορούμενος, που ζήτησε τον λόγο για να της απευθύνει ερωτήσεις.

Κατηγορούμενος: Ακούω συχνά χειριστικός και υποχείριο. Από τον Σεπτέμβριο που το μωρό μπήκε σε μία σειρά, γυρνώντας από την Αλόννησο ξεκινήσατε να βγαίνετε κάθε Παρασκευή. Σε όλη αυτή τη διαδικασία οι δύο φίλες να βγαίνουν, τι πιο όμορφο για μία νεαρή μητέρα να ξεσκάσει, υπήρχε οποιαδήποτε Παρασκευή που η Κάρολαϊν δεν μπορούσε να έρθει;

Μάρτυρας: Όχι για τις Παρασκευές δεν υπήρχε περιορισμός. Αν αποφασίζαμε να κάνουμε κάτι εκτός Παρασκευής δεν ήταν πάντα διαθέσιμη.

Κατηγορούμενος: Υπήρχε περίπτωση η Κάρολαϊν να μην μπορεί να έρθει λόγω χειρισμού εκ μέρους μου;

Μάρτυρας: Κάποιες φορές υπήρχε το κομμάτι, θα κάνουμε αυτό εμείς. Υπήρχε κάποιες φορές ένα άλλο πλάνο για το ζευγάρι.

Κατηγορούμενος: Στις εξόδους σας, στην πλατεία Συντάγματος, συνήθως θα προσπαθούσα να πάω και να γυρίσω την Κάρολαϊν, λόγω κορονοϊού… Είχα κάποιον άλλο ρόλο εκτός του «ταξιτζή»;

Μάρτυρας: Πάντα υπήρχε το κομμάτι του ελέγχου!

Κατηγορούμενος: Πως το λέτε αυτό;

Μάρτυρας: Δεν είχαμε αλλαγή ωραρίου, το μαγαζί παρέμενε πάντα ίδιο, το σημείο συνάντησης το ίδιο.

Κατηγορούμενος: Το μαγαζί δε το διαλέξατε εσείς;

Μάρτυρας: Εμείς νομίζω

Κατηγορούμενος: Δεν υπήρχε περιορισμός από μένα σε πιο μαγαζί θα πάτε. Υπήρχε νύξη στο κομμάτι τι θα ξοδέψουμε;

Μάρτυρα: Όχι

Κατηγορούμενος: Από πού προκύπτει τότε ο οικονομικός έλεγχος;

Μάρτυρας: Δεν είχα μπει και στην τσέπη της. Μπορεί να είχε και εκείνη την ελευθερία την οικονομική από τους δικούς της.

Κατηγορούμενος: Υπήρχε πίεση τι ώρα να γυρίσετε; Τι λέτε; Τι κάνετε; Υπήρχε έλεγχος; Θα σας έβαζε κάποιος περιορισμό τι ώρα θα γυρίσετε;

Μάρτυρας: Είχαμε έλεγχο διότι η εστίαση έκλεινε σε συγκεκριμένη ώρα…

Κατηγορούμενος: Εκτός από τις εξόδους τις Παρασκευές, υπήρχε περιορισμός να πάτε στο σπίτι σας, στον Διόνυσο και τη Δάφνη, υπήρχε έλεγχος, τι κάνετε, που είστε;

Μάρτυρας: Αυτό που είχα πει για το στίγμα στο κινητό, την εφαρμογή, το είχα διαπιστώσει στη Δάφνη. Η φίλη μου μπορούσε να δει που βρίσκεται ο κατηγορούμενος.

Κατηγορούμενος: Ήσασταν ο κοντινότερος άνθρωπος της Κάρολαϊν, στην Αθήνα εκτός από εμένα, που είχε καθημερινή επαφή μαζί της, υπήρξε νύξη για κακή συμπεριφορά μου εκ μέρους της; Για έλλειψη σεβασμού, αγάπης και ενδιαφέροντος;

Μάρτυρας: Όχι ήξερα για κάποιους τσακωμούς. Είναι δύσκολο σε αυτές τις ηλικίες, να ξεχωρίσουμε την αγάπη από τον έλεγχο και τη χειραγώγηση.

Κατηγορούμενος: Από πού προκύπτει η χειραγώγηση;

Μάρτυρας: Πρώτα απ’ όλα είχα την τύχη την Κάρολαϊν να τη γνωρίσω σε εφηβική ηλικία. Δε θεωρώ ότι θα πήγαινε να μετακομίσει από μόνη της στα προάστια. Μου είχε κει ότι της φαίνεται παράλογο που της είχα πει ότι έμενα στον Διόνυσο. Την περίμενα πιο κοινωνική και χαλαρή με τον κοινωνικό της περίγυρο στην Αθήνα. Η έξοδός της, ήταν στο σούπερ – μάρκετ. Θυμάμαι, είχε βάλει τα καλά της και είχε πάει με τον κατηγορούμενο στο σούπερ – μάρκετ!

Γλυκά Νερά – Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Κατάθεση αστυνομικού

Στην κατάθεσή του μάρτυρας αστυνομικός ανέφερε στο δικαστήριο για την ημέρα της σύλληψης του κατηγορούμενου και την ομολογία του: «Ήμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι αυτός είναι ο δολοφόνος»!

Υπεράσπιση: Πόσο σημαντική ήταν η παράδοση του κινητού από τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Αυτό έγινε αφού τελείωσαν όλα τα άλλα. Η ομολογία του ήταν πολύ σημαντική.

Υπεράσπιση: Ακούσατε να έχει προκύψει ασφαλής χρόνος της αφαίρεσης της κάρτας sim;

Μάρτυρας: Στοιχεία ζητήθηκαν από την κατασκευάστρια εταιρεία, το πόρισμα δε το γνωρίζω.

Υποστήριξη κατηγορίας: Προς της ομολογίας του υπήρχε η βεβαιότητα για την εμπλοκή του;

Μάρτυρας: Ήμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι αυτός ήταν ο δράστης!

Και σε αυτή τη μαρτυρία, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν παρέμεινε σιωπηλός.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Πόσα χρόνια είστε στην υπηρεσία σας;

Μάρτυρας: Περίπου 23 και δέκα στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ποτέ κανένα κομμάτι κατάθεσης δεν βγαίνει στη δημοσιότητα. Σωστά; Στη διάρκεια εξέτασης ενός μάρτυρα, υπάρχει περίπτωση τα στελέχη που κάνουν την εξέταση να μην ωθήσουν τον άνθρωπο που καταθέτει να καταθέσει την αλήθεια; Και ότι δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται; Σωστά;

Μάρτυρας: Σωστά;

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Υπάρχει περίπτωση να προτείνουν σε έναν μάρτυρα να μην πει όλη την αλήθεια;

Πρόεδρος: Πείτε συγκεκριμένα την ερώτησή σας;

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Υπάρχει περίπτωση μάρτυρας που έχει καταθέσει ότι δεν είπε όλη την αλήθεια ή είπε ένα διαστρεβλωμένο κομμάτι της αλήθειας, να το έκανε αυτό καθ’ υπόδειξη στελέχους της υπηρεσίας σας για λόγους προστασίας του;

Πρόεδρος: Για ποια μάρτυρα μιλάτε;

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Για τη κ. Μυλωνοπούλου. Υπάρχει τέτοια περίπτωση;

Μάρτυρας: Καμία!

Μπάμπης: Υπάρχει περίπτωση στελέχη του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής να ώθησαν να δώσει συνέντευξη σε μέσο για να πετύχει το Τμήμα κάποιο σκοπό;

Καμία τέτοια κατεύθυνση δεν δίνεται σε κανένα μάρτυρα.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 14 Απριλίου. Όπως ανέφερε η πρόεδρος δεν υπάρχει καμία άλλη δικάσιμος μέσα στο ακροατήριο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις