Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Γλυκά Νερά – Μητέρα της Κάρολαϊν για την μικρή Λυδία: «Μου πήρε το παιδί, δεν θα μου πάρει και το εγγόνι»

Γλυκά Νερά – Μητέρα της Κάρολαϊν για την μικρή Λυδία: «Μου πήρε το παιδί, δεν θα μου πάρει και το εγγόνι»

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης (22/6) ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο 32χρονος πιλότος που σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του Κάρολαϊν μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά και επί 37 μέρες έπαιζε θέατρο, έχοντας σκηνοθετήσει μια «ληστεία» για να καλύψει τη δολοφονία της γυναίκας του. Τα όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα και κρίθηκε προφυλακιστέος. 

Το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη και πλέον όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί στο τι θα απογίνει η μικρή Λυδία. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το μόλις έντεκα μηνών παιδάκι τους στην σκηνοθετημένη ληστεία στη μεζονέτα, τοποθετώντας την μικρή Λυδία πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας της πριν καλέσει τις Αρχές. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας Κράουτς, Αθανάσιος Χαρμάνης, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (23/6) στο OPEN και ξεκαθάρισε ότι οι γονείς της Κάρολαϊν θα διεκδικήσουν την αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας. Μάλιστα, σημείωσε ότι η Σούζαν Κράουτς, η μητέρα της άτυχης Κάρολαϊν, του είπε χαρακτηριστικά: «μου πήρε το παιδί, δεν θα μου πάρει και το εγγόνι».

Ο δικηγόρος της οικογένειας Κράουτς, μιλώντας στο OPEN, επεσήμανε ακόμα ότι ο δράστης της άγριας δολοφονίας της 20χρονης Κάρολαϊν προσπάθησε στην απολογία του να αποδομήσει τη σχέση του με τη σύζυγό του και υπογράμμισε ότι δεν ευσταθούν τα περί εν βρασμώ ψυχής για το αποτρόπαιο έγκλημα και την προσπάθεια συγκάλυψής του στη συνέχεια.

Δείτε αναλυτικά στα παρακάτω βίντεο:

«Δεν θα μου πάρει και το εγγόνι»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης (23/6), ο δικηγόρος της οικογένειας Κράουτς στάθηκε και στη σημασία που έχει για τους γονείς της Κάρολαϊν το να πάρουν την επιμέλεια της μικρής Λυδίας. «Καταλαβαίνετε ότι το εγγόνι αυτό θα είναι μια παρηγοριά για εκείνους» τόνισε και πρόσθεσε: «Ο καιρός περνάει, το παιδί αυτό κάποια στιγμή θα αρχίσει να ζητά απαντήσεις και τότε θα χρειαστούμε και τη βοήθεια ειδικών για να μπορέσει να επανέλθει και να ισορροπήσει ψυχικά».

Ο δικηγόρος μετέφερε μάλιστα και μια δήλωση της μητέρας της 20χρονης. «Μου πήρε το παιδί μου, εάν χάσω και το εγγόνι μου, θα είναι η χαριστική βολή για μένα» δηλώνει χαρακτηριστικά η μητέρα της Κάρολαϊν μέσα στον θρήνο της και στην οδύνη που της έχει δημιουργηθεί, πως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Χαρμάνης.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Τη μικρή Λυδία θα την βλέπουν και οι γονείς του Μπάμπη

Λίγο αργότερα σε δηλώσεις στον ΣΚΑΪ ο κ. Χαρμάνης είπε η υπόθεση βρίσκεται σε στάδιο κοινωνικής έρευνας. Ο εισαγγελέας ανηλίκων για να δώσει την επιμέλεια στη μία ή στην άλλη οικογένεια, καθώς αποκλείεται η περίπτωση του ιδρύματος, θα πρέπει να κάνει έρευνα.

Σημείωσε δε ότι η μητέρα της Κάρολαϊν είναι θετική στο να έχει επαφή η μικρή Λυδία με τους άλλους παππούδες της, τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια του δράστη έχει δηλώσει την πρόθεσή της να ζητήσει συνεπιμέλεια για τη μικρή Λυδία ενώ ακόμα και ο δράστης της δολοφονίας της Κάρολαϊν στο υπόμνημά του ζητά η επιμέλεια του 11 μηνών βρέφους να ανατεθεί και στις δυο οικογένειες.

Η «αποστολή» των Κράουτς μετά την δολοφονία

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ότι αυτός έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια την 20χρονη Κάρολαϊν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, ο πατέρας της άτυχης κοπέλας «σπάει» τη σιωπή του και μιλάει στην Daily Mail. O 78χρονος David Crouch και η σύζυγος του, Susan, ήταν πολύ περήφανοι για την κόρη τους Κάρολαϊν, «χάθηκε με τόσο σκληρό τρόπο στην αρχή μιας θαυμάσιας ζωής». Το ζευγάρι – όπως αναφέρει το δημοσίευμα – δυσκολεύεται να διαχειριστεί όχι μόνο το πένθος, αλλά και τη φρικτή προδοσία από τον γαμπρό τους, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, που για 37 ολόκληρες μέρες τους εξαπατούσε – μαζί με το σύνολο της κοινωνίας – παριστάνοντας το θύμα μιας βίαιης ληστείας με τραγική κατάληξη. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Οι Crouch, όπως επισημαίνει στην Daily Mail ο 78χρονος πατέρας της Κάρολαϊν, έχουν μια «αποστολή» που τους κρατά συγκεντρωμένους, και αυτή αφορά τη μοίρα της εγγονής τους, Λυδίας.  «Τόσο εγώ όσο και η Susan θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας διασφαλίζοντας ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη ότι η μικρή της κόρη, η Λυδία, θα μεγαλώσει με όσα μπορούμε να της δώσουμε, και ότι η μνήμη της μητέρας της θα ζήσει για πάντα» λέει χαρακτηριστικά o David Crouch.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις