Ελλάδα

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων υποχρέωσε ξενοδοχείο να αφαιρέσει κάμερες

Η Αρχή θεώρησε παράνομες τις κάμερες που ήταν τοποθετημένες σε κάποια σημεία και “εθιγαν υπέρμετρα την ιδιωτική ζωή πελατών και υπαλλήλων”.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα υποχρέωσε ιδιοκτήτη παραλιακής ξενοδοχειακής μονάδας να αφαιρέσει κάμερες που είχε τοποθετήσει σε διάφορα σημεία του ξενοδοχείου, καθώς ορισμένες, λόγω του σημείου που είχαν τοποθετηθεί, ήταν παράνομες, ενώ άλλες έθιγαν υπέρμετρα την ιδιωτική ζωή και την προσωπικότητα των πελατών, εργαζομένων και άλλων τρίτων.

Ειδικότερα, υπήρξε καταγγελία στην Αρχή ότι ξενοδοχειακή μονάδα είχε εγκαταστήσει κάμερες οι οποίες “βλέπουν” σε δημόσιο δρόμο και συγκεκριμένα, στο δρόμο που είναι κάθετος προς την παραλία όπως και στο χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων του ξενοδοχείου, ενώ ανέφερε ακόμη η καταγγελία, ότι δεν υπάρχουν πουθενά προειδοποιητικές πινακίδες για το ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται.

Η Αρχή κάλεσε τον εκπρόσωπο της ξενοδοχειακής μονάδας ο οποίος εγγράφως διευκρίνισε ότι υπάρχει κλειστό κύκλωμα 15 καμερών το οποίο είναι μεν ανενεργό, αλλά θα λειτουργήσει σύντομα, για λόγους ασφαλείας.

Η αρχή έκρινε οτι η λήψη εικόνων απο κάμερες στο εσωτερικό του ξενοδοχείου “θίγει υπέρμετρα την ιδιωτική ζωή και την προσωπικότητα των ατόμων, εργαζομένων, πελατών και τρίτων, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας”.

Επίσης ως προς τις κάμερες στην πισίνα έκρινε η Αρχή ότι ο “επιδιωκόμενος σκοπός, δηλαδή η προστασία των πελατών, μπορεί να επιτευχθεί με λιγότερο επαχθή μέσα, όπως με τη φυσική παρουσία υπαλλήλου με γνώσεις ναυαγοσωστικής για την περίπτωση της πισίνας”. Κατά συνέπεια – συνεχίζει η Αρχή – οι επίμαχες κάμερες “δεν μπορούν να θεωρηθούν ως απολύτως απαραίτητες για την επίτευξη του σκοπού επεξεργασίας των δεδομένων του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας που έκαναν τηλεφωνικές απάτες σε όλη την Ελλάδα με λεία που ξεπερνά το εκατομμύριο ευρώ
Yπήρχαν πολλαπλές «επιχειρησιακές» ομάδες που βρίσκονταν σε απευθείας επικοινωνία με το τηλεφωνικό κέντρο, έτοιμες να δράσουν σε όλη την ελληνική επικράτεια, ανά πάσα ώρα και στιγμή
Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας που έκαναν τηλεφωνικές απάτες σε όλη την Ελλάδα με λεία που ξεπερνά το εκατομμύριο ευρώ 18
Υποκλοπές: Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προανήγγειλαν τα μέλη του ΔΣΑ, επιμένοντας στη σκληρή γλώσσα κατά του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Η συνέντευξη τύπου δόθηκε μετά το έκτακτο ψήφισμα του ΔΣΑ της 29ης Απριλίου για τις υποκλοπές, με το οποίο η πλειοψηφία των μελών ζήτησε την παραίτηση του Εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου
Δικηγορικός Σύλλογος