Ελλάδα

Η Αστυνομία εξάρθρωσε συμμορία που κατηγορείται για 30 κλοπές καταστημάτων και 8 οχημάτων

Η αστυνομία έπιασε στη φάκα συμμορία που κατηγορείται για 30 κλοπές καταστημάτων και 8 οχημάτων. Ο ένας συλληφθείς είναι ανήλικος 

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου, συμμορία που κατηγορείται ότι διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις – κλοπές σε καταστήματα διαφόρων περιοχών της Αττικής. Παράλληλα, από την Αστυνομία εξιχνιάστηκε και ληστεία που φέρεται να διέπραξε σε βάρος ανηλίκων.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν από την Αστυνομία δύο νεαροί 19 και 17 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα δύο μέλη της συμμορίας ίδιας ηλικίας, με τον δεύτερο 19χρονο να είναι φυλακισμένος.

Σε βάρος των κατηγορούμενων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για συγκρότηση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια, ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων.

Πως έκαναν τις ληστείες 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε διαρρήξεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και σούπερ μάρκετ, ενώ αφαιρούσαν χρηματοκιβώτια, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές. Μάλιστα, επέλεγαν να «χτυπούν» τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί από διερχόμενους.

Σημειώνεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι φερόμενοι ως δράστες μετέβαιναν στα καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει με κλεμμένα αυτοκίνητα, ενώ στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Παράλληλα, τα μέλη της συμμορίας επιδείκνυαν τη λεία τους σε αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν 30 διαρρήξεις – κλοπές καταστημάτων, 8 κλοπές οχημάτων, καθώς και ληστεία σε βάρος ανηλίκων.

Τα μέλη της συμμορίας, που έχουν συλληφθεί κατ’ επανάληψη για ανάλογα αδικήματα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ψηφιακοί νομάδες στην Ελλάδα: Τι είναι, πώς εργάζονται και γιατί έχουν αυξηθεί στην χώρα μας – Οι προκλήσεις και τα πλεονεκτήματα
Χωρίς μόνιμη κατοικία ή υποχρεωτική παρουσία σε γραφεία και εταιρείες, οι ψηφιακοί νομάδες αρπάζουν το λάπτοπ τους, εργάζονται και ταξιδεύουν όπου θέλουν μέσα στον χρόνο
Young woman studying and using a laptop in a restaurant during a vacation at the seaside
Κορωπί: «Μέσα στο σπίτι είναι όλα κόκκινα» είπε ο 4χρονος γιος της 40χρονης που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύζυγό της
Βελτιωμένη η κατάσταση υγείας της 40χρονης καθώς μετά από 3 ημέρες αποσωληνώθηκε - Το χρονικό της φρίκης στις κλειστές πόρτες του διαμερίσματος - Απολογείται την Τετάρτη ο 50χρονος
Ο 50χρονος που ξυλοκόπησε τη 40χρονη σύντροφό του