Ελλάδα

Η Ελλάδα “πρωταθλήτρια” ανεργίας στην Ευρώπη

Στο 25,6% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον μήνα Απρίλιο, μειωμένη κατά 1,4% από την ίδια περίοδο το 2014, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιεί η Eurostat.

Η Ελλάδα παραμένει πρωταθλήτρια στην ανεργία τόσο στο συνολικό ποσοστό όσο και στην ανεργία των νέων, η οποία διαμορφώθηκε στο 53,2%. Ακολουθεί η Ισπανία με 22,5% και 49,2% αντίστοιχα με στοιχεία, όμως, του Ιουνίου 2015.

Τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στη Γερμανία (4,7%) και στην Τσεχία (4,9%).

Συνολικά στην ευρώζωνη το ποσοστό ανεργίας για το μήνα Ιούνιο διαμορφώθηκε στο 11,1% σε σχέση με 11,6% το Ιούνιο του 2014. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης τα ίδια ποσοστά διαμορφώθηκαν στο 9,6% και 10,2%.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα παραπάνω ποσοστά για το σύνολο της ευρωζώνης και της ΕΕ είναι τα χαμηλότερα, από τον Μάρτιο του 2012 και τον Ιούλιο του 2011 αντίστοιχα, γεγονός που δείχνει ότι η “ανάπτυξη” ενισχύεται στην Ευρώπη.

«Η Επιτροπή εργάζεται για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης, την τόνωση των επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», δήλωσε η αρμόδια Επίτροπος για την απασχόληση, Μαργκρέτε Βεστάχερ.

Σύμφωνα με την ίδια, το επενδυτικό πακέτο των 315 δισ., το λεγόμενο “πακέτο Γιούνκερ”, μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον «εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας – κυρίως για τους νέους».

Τέλος, προανήγγειλε πως μετά το καλοκαίρι θα προτείνει μέτρα για την “αποτελεσματική” υποστήριξη των μακροχρόνια ανέργων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το μήνυμα της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου: Οι υπερδικαστές», η απονομή της δικαιοσύνης και οι αιχμές για την υπόθεση των Τεμπών
"Οι δικαστές πρέπει να απαντούν θεσμικά, ήτοι κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου, πιστοί στο Σύνταγμα και τους νόμους, οφείλουν να δικάζουν ψύχραιμα, με βάση τη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους"
Άρειος Πάγος 4
Νέα πρόκληση από την Τουρκία - Εξέδωσε Navtex και ζητά την αποστρατικοποίηση 23 ελληνικών νησιών στο Αιγαίο
Τα 23 νησιά είναι: Θάσος, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Ικαρία, Σάμος, Αστυπάλαια, Ρόδος, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος, Τήλος, Νίσυρος, Κάλυμνος, Λέρος, Πάτμος, Λειψοί, Σύμη, Κως και Καστελόριζο
Τουρκική φρεγάτα 47
Επανεξετάζεται το καθεστώς ασύλου του Παλαιστίνιου που συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση στο Αιγάλεω και για εμπρησμό στον Υμηττό
Κατά τις ίδιες πληροφορίες η ίδια πρακτική θα ακολουθείται αυτόματα σε όλες τις περιπτώσεις που διαπράττεται ποινικό αδίκημα από δικαιούχους ασύλου
Ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη για επιθέσεις σε τρεις γυναίκες στο Αιγάλεω
28