Ελλάδα

Η κακοκαιρία Elias φέρνει προβλήματα σε Αχαΐα, Κόρινθο, Ήπειρο και Τρίκαλα – Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Τα «δόντια» της δείχνει η κακοκαιρία Elias καθώς από χθες Δευτέρα (25.9.2023) έχει χτυπήσει ήδη – με ισχυρές βροχές και χαλάζι – μεγάλες περιοχές της χώρας και έχει προκαλέσει προβλήματα σε Αχαΐα, Τρίκαλα και Ήπειρο, αλλά και την ήδη πλημμυρισμένη Θεσσαλία. 

Μάλιστα, ήδη από τη Δευτέρα η κακοκαιρία Elias χτύπησε την Καρδίτσα με έντονη χαλαζόπτωση στα ορεινά στην περιοχή της Αργιθέας. Ο μεγαλύτερος όγκος βροχής έπεσε στην περιοχή του Περτουλίου στα Τρίκαλα, φτάνοντας τα 107 χιλιοστά, ενώ στα ορεινά των Τρικάλων σε κάποιους δρόμους έχουν σημειωθεί καταπτώσεις και κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Πυροσβεστική δέχθηκε περίπου 10 κλήσεις για προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ενώ το βράδυ της Δευτέρας κεραυνός έπεσε στη στέγη διώροφης οικίας με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς χωρίς όμως να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα.

Σφοδρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση έπληξε επίσης την Αχαΐα και την Κορινθία. Αργά το βράδυ, δόθηκε στην κυκλοφορία, το ρεύμα προς Αθήνα, στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, που είχε διακοπεί νωρίτερα, λόγω κατολίσθησης.

Στο Ξυλόκαστρο σημειώθηκαν πλημμύρες, ενώ στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112. Την ίδια ώρα καταστροφές σημειώθηκαν στο Κρυονέρι Αχαΐας και στην Κλειτορία Καλαβρύτων σε καλλιέργειες, σε στέγες σπιτιών και σε αυτοκίνητα , ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια του οδοντωτού.

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας:

 

Σήμερα Τρίτη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από το 30ο έως το 35ο χλμ λόγω καταπτώσεων στην περιοχή της Βίτωλης του Δήμου Μακρακώμης. 

Ισχυρές εκδηλώθηκαν κατά διαστήματα στα ορεινά της Ηπείρου, ειδικά στις περιοχές του Μετσόβου και των Τζουμέρκων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σε πολλές περιοχές της Ηπείρου, όπως την Παραμυθιά, τη Ζίτσα και σε χωριά του Πωγωνίου, εκδηλώθηκαν σφοδρές χαλαζοπτώσεις. 

 

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες μέρες

Σήμερα Τρίτη κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Την Τετάρτη κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως το μεσημέρι στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λουκέτο σε γηροκομείο της Κυψέλης με εντολή Νίκου Χαρδαλιά: Άφηναν αβοήθητους τους ηλικιωμένους σε λερωμένα σεντόνια
Ο έλεγχος που έγινε έδειξε τρισάθλιες συνθήκες διαβίωσης, λερωμένες τουαλέτες και δυσοσμία σε κάθε γωνία της δομής - «Η εικόνα ήταν εξοργιστική και προσβλητική. Οι άνθρωποί μας στην τρίτη ηλικία δικαιούνται αξιοπρεπείς συνθήκες, επαρκή φροντίδα και απόλυτη ασφάλεια», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής
Γηροκομείο
Η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο 52 χρόνια μετά: Η πρώτη πορεία της ΕΦΕΕ με τη ματωμένη σημαία
H πρώτη επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συνέπεσε με τις πρώτες μεταπολιτευτικές εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν στις 17 Νοεμβρίου και έτσι οι επίσημες εκδηλώσεις μνήμης έγιναν μία εβδομάδα αργότερα
Πολυτεχνείο
Ένας νεκρός και δύο τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα στο Ηράκλειο - Τρία αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους
Οι επιβαίνοντες εγκλωβίστηκαν στα οχήματα τους και χρειάστηκε η επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για των απεγκλωβισμό τους - Στο νοσοκομείο Ηρακλείου 24χρονος και 53χρονος
Τροχαίο
Συναγερμός για το νέο στέλεχος Κ της γρίπης - Προκαλεί βαρύτερη νόσηση και έχει αυξημένη διασπορά
Για πρώιμη έναρξη της περιόδου της γρίπης, που μπορεί να φτάσει έως τα τέλος Απριλίου, αλλά και για ενδεχόμενη βαρύτερη νόσηση προειδοποιούν οι επιστήμονες σε Ελλάδα και εξωτερικό
Εμβόλιο γρίπης
Δεν έδρασε μόνος του αυτός που τοποθέτησε τη βόμβα στο σπίτι στα Βορίζια - Απολογείται ο 23χρονος με άλλοθι βίντεο από γλέντι
Οι αξιωματικοί αναζητούν τον ηθικό αυτουργό, το πρόσωπο δηλαδή που φέρεται να έδωσε την εντολή για την τοποθέτηση της βόμβας στο σπίτι της αντίπαλης οικογένειας στα Βορίζια
Μακελειό στα Βορίζια