Ελλάδα

Η λειψυδρία απειλεί την Αττική – Σύσκεψη για επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων

Σε κατάσταση κόκκινου έχουν κηρυχθεί  η Πάτμος και η Λέρος με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα ακολουθήσει και η Αττική
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα αποθέματα νερού στον Μόρνο βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό με την Αττική να είναι αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της της λειψυδρίας.

Το θέμα μάλιστα της λειψυδρίας της Αττικής αναμένεται να εξεταστεί σήμερα από τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου. Σε κατάσταση «κόκκινου» έχουν κηρυχθεί  η Πάτμος και η Λέρος με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα ακολουθήσει και η Αττική.

Στην έκτακτη σύσκεψη της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων αναμένεται να αποφασιστεί η επιτάχυνση των διαδικασιών, των μελετών και της υλοποίησης των έργων και όχι την επιβολή έκτακτων μέτρων για τους πολίτες.

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα βρίσκονται πλέον τα αποθέματα νερού για την Αττική και αν δεν σώσουν την κατάσταση οι χειμωνιάτικες βροχές, τότε το νερό δε μπορεί να καλύψει τη ζήτηση για περισσότερο από έναν χρόνο. 

Ο Μόρνος είναι σε δύσκολη κατάσταση, καθώς τα αποθέματα νερού είναι κάτω από 400 εκατ. κυβικά.

Στο φράγμα που υδρεύει την Αττική, καλύπτοντας σε νερό το 50% του πληθυσμού της επικράτειας, η στάθμη έχει υποχωρήσει σε πρωτοφανή επίπεδα.

Μιλώντας στο Action 24, ο Σταύρος Παπασταύρου έκανε σαφές ότι δε θα υπάρξουν μέτρα που να επηρεάσουν τους πολίτες όπως ο περιορισμός της κατανάλωσης στην Αττική, λόγω της λειψυδρίας.

«Το θέμα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αττική, δε σημαίνει έκτακτα μέτρα για τους πολίτες. Τι σημαίνει; Επιτάχυνση διαδικασιών, μελετών και ολοκλήρωση έργων» είπε.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πέμπτη ημέρα μάχης με τις φλόγες σε Αττική και Βοιωτία - Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Λούμπα και Ψάθα - Στάχτη πάνω από 130.000 στρέμματα γης
Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα με τους πυροσβέστες να ελπίζουν ότι σήμερα θα καταφέρουν να σβήσουν και το τελευταίο καντηλάκι
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Δύσκολη νύχτα στα πύρινα μέτωπα της Δυτικής Αττικής - Στοίχημα των πυροσβεστών τα «καντηλάκια» που προκαλούν νέες αναζωπυρώσεις της μεγάλης φωτιάς
Περισσότερα από 130.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη! Αποκαρδιωτικός ο χάρτης που αποτυπώνει την καταστροφή σε Αττικοβοιωτία από δορυφορική εικόνα - Οι περιοχές σε «πορτοκαλί» συναγερμό για την Τρίτη (4/8/26)
Φωτιά στη Δυτική Αττική 14