Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η λίμνη Μελισσάνη στις 5 πιο εντυπωσιακές λίμνες του κόσμου!

Η λίμνη Μελισσάνη στις 5 πιο εντυπωσιακές λίμνες του κόσμου!

Μπορεί να έχουμε καταστρέψει το περιβάλλον, υπάρχουν όμως πολλά σημεία στον πλανήτη που πραγματικά σου κόβουν την ανάσα.

Αυτό συμβαίνει και με τις λίμνες. Όμορφα βουνά, λίμνες με μπλε νερά, υπέροχες τοποθεσίες. Στις λίστες με τις πιο εντυπωσιακές λίμνες του κόσμου, μπορεί κανείς να συναντήσει και την λίμνη Μελισσάνη στην Κεφαλονιά. Είναι το μοναδικό βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο μήκους 160 μ. και πλάτους 40 μ. Το βάθος των νερών του φθάνει τα 39 μ. Οι σταλακτίτες έχουν ηλικία από 16.000 έως 20.000 χρόνων.

Στο κέντρο της λίμνης όπου αρχίζει το σκεπασμένο τμήμα της, υπάρχει νησάκι μήκους 30 μ., στην επιφάνεια του οποίου υπάρχουν δύο βουναλάκια ύψους 8 και 9 μ. Ένας στενός υδάτινος δρόμος ανάμεσα στο νησάκι και στα βραχώδη τοιχώματα που έχει η λίμνη οδηγεί προς το υπόλοιπο λιμνοσπήλαιο. Στο χώρο της Μελισσάνης έχουν γίνει ανασκαφές όπου έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα κυρίως του 3ου και 4ου π.Χ αιώνα, που πιστοποιούσαν τη λατρεία του θεού Πάνα και την παρουσία γυναικείων μορφών, των γνωστών Νυμφών.

Δείτε τις 5 πιο εντυπωσιακές λίμνες του κόσμου:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε