Ελλάδα

Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί στο Αιγαίο με 5 παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Τουρκία φαίνεται ότι θέλει να κρατήσει ψηλά τον δείκτη προκλητικότητας στο Αιγαίο, αφού συνεχίζονται οι παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου και οι παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Ειδικότερα, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα (20.05.2026) ότι η Τουρκία προχώρησε με ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και επιτήρησης τύπου CN-235 σε πέντε παραβιάσεις και σε μια παράβαση στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Το τουρκικό αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστε από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια πρακτική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καθυστερήσεις στις εκταφές των θυμάτων των Τεμπών - «Το Ολλανδικό εργαστήριο ζητά χιλιάδες ευρώ για να προχωρήσουν οι διαδικασίες»
Σύμφωνα με το Mega για να βρεθούν ίχνη σχετικά με την έκρηξη, η απάντηση ήταν αρνητική από ελληνικά εργαστήρια και τελικά απάντησε θετικά ένα εργαστήριο της Ολλανδίας, ότι η εξέταση μπορεί να προχωρήσει με κόστος μερικών εκατοντάδων ευρώ την ώρα
Τέμπη