Ελλάδα

Ιδιοκτήτρια του Athens City Plaza: Περιμένω την αστυνομία – Οι καταγγελίες για τους αλληλέγγυους

Ύποπτο θεωρεί η ιδιοκτήτρια του Athens City Plaza, Αλίκη Παπαχελά,το ρόλο των "αλληλέγγυων" και των οργανώσεων που εχουν παρεισφρήσει στην κατάληψη του ξενοδοχείου, που απο το πρωί της Παρασκευής φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς -όπως καταγγέλλει- δυο ημέρες πριν, η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είχε εγκρίνει το κονδύλι προκειμένου να μετεγκατασταθούν στο χώρο πρόσφυγες υπό την αιγίδα του.

“Το ξενοδοχείο ήδη θα είχε γίνει κεντρο προσφύγων του ΟΗΕ επισήμως από τον Μάρτιο, αλλά είχαν καθυστερήσει τα κονδύλια. Τα κονδύλια βγήκαν απο τον ΟΗΕ την Τετάρτη, μέσα σε αυτά τα 25 εκατομμύρια ευρώ περιλαμβάνεται και το Plaza, και την Παρασκευή έγινε η κατάληψη. Σας φαινεται τυχαίο;

 

 

 Γιατί δεν ειχε γίνει τον προηγούμενο μήνα κατάληψη”, εξηγεί στο Newsit.gr η κα Παπαχελά και επισημαίνει πως ήδη από τον Φεβρουάριο είχε έλθει σε συμφωνία με την ΜΚΟ που θα επενοικίαζε το ξενοδοχείο και θα αναλάμβανε τη στέγαση προσφύγων υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του ΟΗΕ.

 

 

Η ιδιοκτήτρια του City Plaza αποκαλύπτει ακόμη πως το κτίριο είχε επιθεωρηθεί και εγκριθεί από τον ΟΗΕ το προηγούμενο διάστημα και αφήνει αιχμές για “ύποπτο” ρόλο ορισμένων αλληλέγγυων και μελών ΜΚΟ που δρουν μέσα στην κατάληψη.

 

 

Παράλληλα, η κ. Παπαχελά περιμένει την παρέμβαση της πολιτείας και της αστυνομίας προκειμένου να φύγουν οι καταληψίες καθώς την Παρασκευή προσέφυγε στην εισαγγελία καταθέτοντας μήνυση για καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας και παραβίαση οικιακής ειρήνης.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διευθύντρια σχολείου της Πάτρας κατηγορείται για «ψυχολογικό εκβιασμό στους μαθητές» – Καταγγελίες ότι τους βάζει να γονατίζουν για να ζητήσουν συγγνώμη
Για την υπόθεση έχει δημιουργηθεί φάκελος και έχει σταλεί στο υπουργείο Παιδείας, με γονείς και μαθητές να περιμένουν τα αποτελέσματα
ÈáíÜóéìïò ôñáõìáôéóìüò 11÷ñïíïõ ìáèçôÞ óôï ðñïáýëéï ôïõ 6ïõ Äçìïôéêüõ Ó÷ïëåßïõ Á÷áñíþí áðü áäÝóðïôç óöáßñá êáôá ôçí äéÜñêåéá ó÷ïëéêÞò ãéïñôÞò.
(EUROKINISSI
«Θες με δύο χέρια, θες με ένα, εγώ θα ξαναπαίξω κλαρίνο», λέει ο Άρης Μουγκοπέτρος - «Περίμενα μια συγγνώμη»
«Με το που κατεβαίνω κάτω, η πρώτη μου κουβέντα που του λέω, είναι ‘γιατί δεν μου είπες τι ήταν αυτό ρε’. Και αυτός έλεγε συνέχεια ‘τον σκότωσα, τον σκότωσα’»
Ο Άρης Μουγκοπέτρος 2
«Η Μάγια δεν θα βλάψει κανέναν πια» λέει η πλευρά του 17χρονου δολοφόνου στην Πολωνία υποστηρίζοντας ότι η 16χρονη του έκανε bullying
«Η Μάγια δεν ήταν πίσω από τον λογαριασμό που σαρκάζαμε τον 17χρονο» απαντά η μαθήτρια που καταγγέλεται ότι μαζί με τη νεκρή Μάγια του έκαναν bullying
Η άτυχη Μάγια που δολοφονήθηκε στην Πολωνία από τον 17χρονο