Ελλάδα

Ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις σήμερα – Η πρόγνωση του καιρού για όλη την εβδομάδα

Χαμηλές θερμοκρασίες, αίθριο καιρό, παγετό τις "μικρές ώρες" και ηλιοφάνεια κατά τα άλλα θα περιλαμβάνει στο σκηνικό του καιρού ως την Πέμπτη.

Τοπικές ομίχλες θα υπάρχουν κυρίως το πρωί της Δευτέρας. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά,

σε Μακεδονία, Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο μείον 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ηπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές ομίχλες κυρίως το πρωί. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 0 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές ομίχλες κυρίως το πρωί. Από το βράδυ αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και τοπικά στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες, Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Σε νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και πρόσκαιρα στα βόρεια αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Από τη νύχτα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο μηδέν 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα έιναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά θα σημειωθούν την Τετάρτη ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη θα έχουμε λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό σε 300 πόλες όλης της Ελλάδας απο το Newsit Weather Center

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας: Καμιά ανησυχία για τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθου  
Αναφορά έκανε και στην σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη, η οποία διήρκεσε περίπου έναν μήνα, με αποκορύφωμα τον Φεβρουάριο. «Ευτυχώς σταμάτησε, αλλά ήταν ικανό χρονικό διάστημα για να επηρεάσει τις κρατήσεις», σχολίασε.
Το ναυάγιο της Ζακύνθου
Η Ειρήνη Μουρτζούκου επικοινώνησε με την γιαγιά του Παναγιωτάκη μετά την ομολογία της - «Το μωράκι φαίνονταν νεκρό» αποκαλύπτει η σπιτονοικοκυρά
«Το είχα στο μυαλό μου αλλά δεν περίμενα να το ομολογήσει. Όλοι το ήξεραν και το καταλάβαιναν», προσθέτει η σπιτονοικοκυρά
Ειρήνη Μουρτζούκου
Οι 6 παραλείψεις στη λειτουργία του crazy dance που οδήγησαν στον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής
Το βούλευμα απαριθμεί, συνολικά 10 αστοχίες - δομικές, μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές στο παιχνίδι του λούνα παρκ - όπως προέκυψαν από την πραγματογνωμοσύνη που διεξήχθη κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης
Το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική