Ελλάδα

Ιόνια Οδός: Ρίο – Αμφιλοχία σε 50 λεπτά!

Δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία το υπολειπόμενο νότιο τμήμα της Ιονίας Οδού και των ενδιάμεσων σηράγγων.

Η πλήρης και οριστική σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού με τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η οποία ολοκληρώνεται με το οδικό τμήμα που παραδοπθηκε σήμερα, θέτει ουσιαστικά σε πλήρη λειτουργία τις τρεις σήραγγες (Μακύνειας, Κλόκοβας-περιοχή Ρίζας και Καλυδώνας), δημιουργώντας έναν ολοκληρωμένο, σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, που εκτείνεται από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου έως και τον ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας.

Έτσι, μπαίνει οριστικό τέλος στην επί δεκαετίες ταλαιπωρία των πολιτών σε ένα πολύ επικίνδυνο οδικό δίκτυο από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου έως την Αμφιλοχία. Ο χρόνος για τη συγκεκριμένη διαδρομή μειώνεται περίπου στα 50 λεπτά, από μία ώρα και 35 λεπτά που διαρκούσε μέσω της υφιστάμενης εθνικής οδού.

Επίσης, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα μέσω των λειτουργούντων τμημάτων της Ιονίας Οδού που δόθηκαν στην κυκλοφορία το προηγούμενο διάστημα από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, θα διαρκεί λιγότερο από 2 ώρες, αντί σχεδόν 3,5 ώρες που απαιτούνταν.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, ο αυτοκινητόδρομος της Ιονίας Οδού θα δοθεί σε πλήρη κυκλοφορία και πλήρη ανάπτυξη εντός του καλοκαιρού και η διαδρομή από το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα θα διαρκεί μόλις μία ώρα και 30 λεπτά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας: Καμιά ανησυχία για τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθου  
Αναφορά έκανε και στην σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη, η οποία διήρκεσε περίπου έναν μήνα, με αποκορύφωμα τον Φεβρουάριο. «Ευτυχώς σταμάτησε, αλλά ήταν ικανό χρονικό διάστημα για να επηρεάσει τις κρατήσεις», σχολίασε.
Το ναυάγιο της Ζακύνθου
Η Ειρήνη Μουρτζούκου επικοινώνησε με την γιαγιά του Παναγιωτάκη μετά την ομολογία της - «Το μωράκι φαίνονταν νεκρό» αποκαλύπτει η σπιτονοικοκυρά
«Το είχα στο μυαλό μου αλλά δεν περίμενα να το ομολογήσει. Όλοι το ήξεραν και το καταλάβαιναν», προσθέτει η σπιτονοικοκυρά
Ειρήνη Μουρτζούκου
2