Ελλάδα

Ηράκλειο: ”Σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει”

Αυτό ήταν το βασικό σύνθημα των πρωινών μαθητικών κινητοποιήσεων...

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Mαθητές από διάφορα σχολεία του Ηρακλείου προχώρησαν το πρωί σε κινητοποιήσεις με πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και καθιστική διαμαρτυρία σε κεντρικά σημεία και πλατείες. Μοίρασαν ενημερωτικά σημειώματα στους περαστικούς, με βασικό σύνθημα “σχολείο να μορφώνει κι όχι να εξοντώνει”.

Εν τω μεταξύ στην Κρήτη τελούν υπό κατάληψη 15 σχολεία στους νομούς Ηρακλείου και Χανίων ενώ στο Ρέθυμνο και στο Λασίθι δεν είχε καταγραφεί καμία κατάληψη.

Τα αιτήματα των μαθητών αναφέρονται στην αύξηση του ετήσιου προϋπολογισμού για την παιδεία, στην επιστροφή της ενισχυτικής διδασκαλίας, στη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και στη βελτίωση των σχολικών υποδομών.

Οι μαθητές ζητούν να μην πληρώνουν τα βιβλία των ξένων γλωσσών, να μην υπάρχουν ελλείψεις βιβλίων, να αυξηθούν οι διορισμοί καθηγητών, να μην ποινικοποιούνται οι καταλήψεις και να υπάρχει η δυνατότητα για έκτακτη γενική συνέλευση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο στρατιωτικοί οι «εγκέφαλοι» του κυκλώματος που εξαπατούσε επενδυτές κρυπτονομισμάτων σε 10 πόλεις – Γραφεία «βιτρίνες» και λεία 300.000 ευρώ
17 δράστες συνελήφθησαν, ενώ 9 ακόμα στρατιωτικοί έχουν ταυτοποιηθεί, 2 από τους οποίους αποτελούν τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης που εξαπλώθηκε σε σχεδόν όλη την Ελλάδα
κυκλωμα λεφτα