Ελλάδα

Ιράν: Επιχείρηση επαναπατρισμού 16 Ελλήνων από την Τεχεράνη – Κατέφυγαν στο Αζερμπαϊτζάν

Οι Έλληνες πολίτες και τα μέλη των οικογενειών τους θα παραμείνουν στο Αζερμπαϊτζάν μέχρι να αποφασιστεί ο πιο ασφαλής τρόπος για να επιστρέψουν στην Ελλάδα

Τον τρόπο με τον οποίο οι 16 Έλληνες θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αναζητά το υπουργείο Εξωτερικών και οι Πρεσβείες της Ελλάδας στο Ιράν και στο Αζερμπαϊτζάν, από την ημέρα που ξεκίνησαν οι σφοδροί βομβαρδισμοί ανάμεσα σε Τελ Αβίβ και Τεχεράνη.

Μετά από συντονισμό του υπουργείου και των Πρεσβειών, και κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η χερσαία εκκένωση των 16 Ελλήνων από το Ιράν στο Αζερμπαϊτζάν.

Σκοπός των ελληνικών διπλωματικών αρχών είναι ο επαναπατρισμός των Ελλήνων πολιτών και των μελών των οικογενειών τους.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης επέστρεψαν στην Ελλάδα και οι 105 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στο Ισραήλ.

Οι πολίτες, περνώντας οδικώς τα σύνορα με την Αίγυπτο, μεταφέρθηκαν με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ελευσίνα όπου τους παρέλαβαν οι συγγενείς τους.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τους Έλληνες που βρίσκονται στο Ιράν

«Με μέριμνα του Υπουργείου Εξωτερικών και υπό τον συντονισμό των Πρεσβειών της Ελλάδας στην Τεχεράνη και το Μπακού, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, χερσαία επιχείρηση εκκένωσης 16 Ελλήνων πολιτών και μελών των οικογενειών τους, από το Ιράν στο Αζερμπαϊτζάν.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και οι διπλωματικές Αρχές της Ελλάδας στην περιοχή, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον ασφαλή επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αφροδίτη Γεωργούση για Πέτρο Φιλιππίδη: «Στη δίκη είπαν ότι δεν είμαστε αρκετά όμορφες για να μας βιάσει»
Η ηθοποιός μίλησε για όσα κατήγγειλε σχετικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη και πώς βιώσε όλα όσα έγιναν στο δικαστήριο: «Ο λόγος που κατήγγειλα είναι για να βγάλω επιτέλους από μέσα μου όλα αυτά που είχα, να λυτρωθώ και να προστατέψω άλλα κορίτσια»
Η Αφροδίτη Γεωργούση
3
«Σφίγγα» ο 50χρονος που έπνιξε την 59χρονη αδελφή του με σακούλα στη Θεσσαλονίκη - Το σημείωμα που είχε αφήσει στην πολυκατοικία
Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι είχε προηγηθεί διαπληκτισμός με την 59χρονη τους ενώ επαναλάμβανε ότι θα μιλήσει μόνο παρουσία δικηγόρου. Ενώπιον του εισαγγελέα σήμερα
Το θύμα της δολοφονίας στη Θεσσαλονίκη 5