Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Καιρός 25ης Μαρτίου: Που θα χιονίσει και τι καιρό θα κάνει την ώρα της παρέλασης

Καιρός 25ης Μαρτίου: Που θα χιονίσει και τι καιρό θα κάνει την ώρα της παρέλασης

Άστατος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη 25η Μαρτίου με χιονοπτώσεις μάλιστα να κάνουν την εμφάνισή τους στα υπέρ-βόρεια προάστια. Τι λένε στο newsit.gr Τάσος Αρνιακός και Σταύρος Ντάφης για τον καιρό την ώρα της παρέλασης.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, το βέβαιο στοιχείο για τον καιρό της 25ης Μαρτίου είναι πως στο κέντρο της Αθήνας, δεν πρόκειται να χιονίσει.

Οι λίγες χιονοπτώσεις, θα κάνουν την εμφάνισή τους στα υπέρ βόρεια προάστια- από Εκάλη δηλαδή και πέρα και πιο συγκεκριμένα στις εξής περιοχές: Βαρνάβας, Γραμματικό, Διόνυσος, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Καπανδρίτι, Βίλια και γενικώς στις περιοχές με υψόμετρο από 400-500 μέτρα και άνω.

Στην υπόλοιπη Αττική, όπως εξηγεί ο κος Αρνιακός, θα έχει κατα διαστήματα ψιλόβροχο και χιονόνερο με τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει τους 8 με 9 βαθμούς Κελσίου. Παρόλα αυτά, και επειδή, ο καιρός όπως είπαμε θα είναι άστατος, είναι πολύ  πιθανό παρά την συννεφιά εκείνης της ημέρα την ώρα της παρέλασης να έχει ήλιο.

Από Παρασκευή και ιδίως το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι καλός με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους  17 με 18 βαθμούς.

Η πρόγνωση του Αστεροσκοπείου για την 25η Μαρτίου 

Σύμφωνα με τον Σταύρο Ντάφη, φυσικό, μετεωρολόγο και συνεργάτη του meteo.gr, την Πέμπτη θα υπάρχουν λίγα καιρικά  φαινόμενα με τα περισσότερα από αυτά να κάνουν την εμφάνισή τους σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Κρήτη. Θα σημειωθούν παροδικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις από τα 600 μέτρα και πάνω. 

Η θερμοκρασία θα είναι πολύ χαμηλή για την εποχή: 7 με 8 βαθμούς κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα- αντί δηλαδή για 17 με 18 βαθμούς κελσίου, οι μέγιστες τιμές θα είναι 9 με 10 βαθμοί κελσίου.

Ενδεικτικά, στις 11.00 το πρωί η θερμοκρασία θα είναι 9 βαθμοί με καθαρό καιρό, στις 14.00 10 βαθμοί και στις 20.00, 8 βαθμοί Κελσίου.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις