Ελλάδα

Καιρός Meteo: Kαταιγίδες και χαλάζι και αύριο – Πότε θα σταματήσει η κακοκαιρία

ΚΑΙΡΟΣ – ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΜΠΑΛΛΟΣ»: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και αύριο, Παρασκευή, καθώς επίσης σχετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν τα 8 έως 9 μποφόρ στα δυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή αναμένονται βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας και στην Πίνδο.

Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν σε Αιγαίο και Ιόνιο, καθώς επίσης σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Προς το τέλος του εικοσιτετραώρου τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στη Θράκη, στην Μακεδονία, στο Βόρειο Αιγαίο, στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Δυτική Πελοπόννησο και στο Νότιο Ιόνιο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα Βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 19, στη Θεσσαλία από 8 έως 14, στην Ήπειρο από 9 έως 20, στη Στερεά από 12 έως 21, στην Πελοπόννησο από 14 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 20, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 17 έως 20, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 25, στις Κυκλάδες από 19 έως 23, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 25 και στην Κρήτη από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί ο Θερμαϊκός, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιοι οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες έως ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, όμως σταδιακά έως το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. Το μεσημέρι και απόγευμα στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, ενώ υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές ανά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε ανατολικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Θερμαϊκό οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η Ειρήνη Μουρτζούκου μιλά μέσα από τη φυλακή: «Είμαι μέσα άδικα και θα αποδείξω την αθωότητά μου – Δεν πείραξα τον Παναγιωτάκη»
Συνέντευξη μέσα από τη φυλακή του Κορυδαλλού, έδωσε η Ειρήνη Μουρτζούκου που έχει προφυλακιστεί για τις δολοφονίες 4 παιδιών ενώ ερευνάται...
Ειρήνη Μουρτζούκου
Προφυλακιστέος ο 27χρονος που προκάλεσε το τροχαίο στα Μάλια με θύμα την 23χρονη - Του επιτέθηκαν οι γονείς της
Οι γονείς της 23χρονης, στην εικόνα του 27χρονου άνδρα έξω από τα δικαστήρια, ξεκίνησαν να ουρλιάζουν και να τον βρίζουν, κατηγορώντας τον για το τροχαίο δυστύχημα που έκοψε νωρίς το νήμα της ζωής της 23χρονης
Η 23χρονη Μαρία που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο
Υπόθεση Novartis: Ένοχοι οι προστατευόμενοι μάρτυρες Δεστεμπασίδης και Μαραγγέλη
Οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες με τα ψευδώνυμα «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση
Novartis 14
Πρώην ηθοποιός πορνογραφικών ταινιών, επιχειρηματίας και αρραβωνιασμένος δηλώνει ο 42χρονος μαστροπός
Ο ίδιος θα υποστηρίξει ότι οι γυναίκες που τον κατηγορούν μεταξύ άλλων για μαστροπεία έπαιζαν σε ταινίες πορνό με τη θέλησή τους και μάλιστα υπάρχουν και συμβόλαια υπογεγραμμένα από τις ίδιες
Ο 42χρονος «κοντός» μαστροπός 15