Ελλάδα

Καιρός – Meteo: Ηλιόλουστος με υψηλή θερμοκρασία και δυνατούς ανέμους την Πέμπτη (7/7)

Ηλιόλουστος αναμένεται να είναι και αύριο Πέμπτη (7.7.2022) ο καιρός σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo ενώ δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη.

Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ο καιρός να είναι βροχερός με τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία, σε σχετικά υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 37, στην Ήπειρο από 15 έως 36 βαθμούς, στην Θεσσαλία από 14 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 35-36, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 34-35 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 21 έως 28, στην Κρήτη από 17 έως 35-37 και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 32-34.

Βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ στο Ιόνιο και έως 6 και τοπικά έως 7 Μποφόρ στο Αιγαίο.

Ο καιρός αύριο στην Αττική

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 και στα ανατολικά έως 4 Μποφόρ, ενώ στα νότια τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νότιους με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε συναγερμό η χώρα για την «ακραία βροχόπτωση» που φέρνει η κακοκαιρία «Erminio» - Πού και πότε θα «χτυπήσει» και οι προβλέψεις για την Αττική
Την Τετάρτη το μεσημέρι θα έχουμε δύο βαρομετρικά χαμηλά που θα δυσκολέψουν ιδιαίτερα την κατάσταση - «Η αυριανή μέρα είναι η πιο δύσκολη»
Κακοκαιρία
Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε όλη τη χώρα – Θυελλώδεις άνεμοι έως 10 μποφόρ
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 με 15 και τοπικά τους 16 βαθμούς, στα δυτικά τους 16 με 17 και στις υπόλοιπες περιοχές 15 με 17 και τοπικά στα νότια τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Δεκάδες κοτόπουλα, πτηνά και κατσίκες εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους έπειτα από καταγγελία για παράνομη εκτροφή
Μετά από εντολή του εισαγγελέα προστασίας ζώων, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην απομάκρυνση των ζώων από τον 16ο όροφο του κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κηφισίας 124 και Ιατρίδου 2
Αμπελόκηποι: Δεκάδες κοτόπουλα, πτηνά και κατσίκες εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα έπειτα από καταγγελία για παράνομη εκτροφή