Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός – Meteo: Παγετός από το πρωί με θερμοκρασίες υπό το μηδέν – Πού έπεσε στους -5 ο υδράργυρος

Καιρός - Meteo: Παγετός από το πρωί με θερμοκρασίες υπό το μηδέν

Παγετός επικράτησε σε αρκετές ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα (03.01.2022), με την ελάχιστη θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία να φτάνει τους -5 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες σε σημείο παγετού καταγράφηκαν στους μετεωρολογικούς σταθμούς στο Φαράγγι Μοιρών Φλώρινας (-5 βαθμοί Κελσίου), στο Νέο Καύκασο Φλώρινας (-3,8), στο Βουτύρο Καρπενησίου (-3,2), στα Γρεβενά (-3), στην Πτολεμαΐδα (-2,9), στα Βωβούσα Ιωαννίνων (-2,8) και στο Νευροκόπι (-2,5 βαθμοί).

Δείτε τον πίνακα του meteo.gr:

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) ,ο καιρός σήμερα, Δευτέρα (03.01.2022), θα είναι σχεδόν ανοιξιάτικος, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και στα βόρεια θα φτάσει τους 16, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις