Ελλάδα

Καιρός: «Έρχονται πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική», λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

«Τα ατμοσφαιρικά συστήματα που αναμένεται να μας απασχολήσουν το επόμενο πενθήμερο»

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Οι παίκτες των επόμενων ημερών στην ατμοσφαιρική σκακιέρα», ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σκιαγραφεί τον καιρό των επόμενων ημερών. 

Ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, με σημερινή (19.06.2025) ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, παραθέτει σε βίντεο έναν μετεωρολογικό χάρτη με τα «ατμοσφαιρικά συστήματα που αναμένεται να μας απασχολήσουν το επόμενο πενθήμερο».

«Με την μπλε καμπύλη και το γράμμα “Χ” βορειότερα της χώρας μας το ψυχρό μέτωπο το οποίο θα κινηθεί νότια συμπαρασύροντας την αποκομμένη ψυχρή αέρια μάζα από την περιοχή της Ιταλίας και τέλος με το γράμμα “Χ” νέα διαταραχή στη μέση τροπόσφαιρα από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια που θα σχηματιστεί στα ανατολικά κράσπεδα του ατμοσφαιρικού βουνού που προσπαθεί να εξαπλωθεί ανατολικότερα για να μας φέρει πολύ πιο θερμές αέριες μάζες από την Αφρική», γράφει σχετικά.

«Το αν θα τα καταφέρει, πότε και σε ποιο βαθμό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες», καταλήγει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη: 

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ

Στο βίντεο χαρτών μέσης τροπόσφαιρας που ακολουθεί, παρουσιάζονται τα ατμοσφαιρικά συστήματα που αναμένεται να μας απασχολήσουν το επόμενο πενθήμερο.

Από τη μια μεριά έχουμε τον βασικό παίκτη “ατμοσφαιρικό βουνό” με το γράμμα “Υ” η θέση του οποίου καθορίζει την διάταξη των υπολοίπων.
Με το γράμμα “Χ” στη νότια Ιταλία η αποκομμένη ψυχρή αέρια μάζα που θα εμφανίσει την τάση να κινηθεί ανατολικότερα προς την περιοχή μας.

Με την μπλε καμπύλη και το γράμμα “Χ” βορειότερα της χώρας μας το ψυχρό μέτωπο το οποίο θα κινηθεί νότια συμπαρασύροντας την αποκομμένη ψυχρή αέρια μάζα από την περιοχή της Ιταλίας και τέλος με το γράμμα “Χ” νέα διαταραχή στη μέση τροπόσφαιρα από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια που θα σχηματιστεί στα ανατολικά κράσπεδα του ατμοσφαιρικού βουνού που προσπαθεί να εξαπλωθεί ανατολικότερα για να μας φέρει πολύ πιο θερμές αέριες μάζες από την Αφρική.

Το αν θα τα καταφέρει, πότε και σε ποιο βαθμό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες.
Καλό απόγευμα σε όλες και όλους!».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα με τη συμπεριφορά του» λέει συγγενής του 17χρονου «μαϊμού» ελεγκτή στα λεωφορεία
Ο 17χρονος συνελήφθη σε γραμμή λεωφορείου στην Νοτιοανατολική Αττική και στην κατοχή του βρέθηκαν πλαστή κάρτα ελεγκτή, μπλοκ παραβάσεων, καθώς και ασύρματος
Αστικό λεωφορείο
4