Ελλάδα

Καιρός: Ο χειμώνας έρχεται από τα δυτικά! Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, πρώτα στα δυτικά και μετά σε όλη τη χώρα μας... περιμένουν σήμερα, καθώς το σκηνικό του καιρού αλλάζει και θα παραμείνει έτσι τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο!

Σήμερα (21.10.2015) στα δυτικά και τα βόρεια οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ιδία ένταση. Πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια.

Με βάση τα στοιχεία των μετεωρολόγων οι καταιγίδες σε κάποια σημεία θα είναι ιδιαίτερα έντονες. Τα φαινόμενα θα πλήξουν αρχικά τη δυτική Ελλάδα και αργότερα θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Εκτός από την έντονη βροχή θα υπάρξει σε πολλά σημεία και χαλαζόπτωση.

Το ίδιο σκηνικό του καιρού θα επικρατήσει και την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο οι άνεμοι θα φτάνουν ακόμη και τα 10 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη και 8 με 10 βαθμούς Κελσίου! Το Σάββατο πάντως οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα

Μακεδονία, Θράκη – Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους τοπικά ισχυρές, αρχικά στη Μακεδονία και βαθμιαία και στη Θράκη. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος – Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους τοπικά ισχυρές. Άνεμοι: στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 ως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος – Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη – Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις Κυκλάδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα – Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική – Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη – Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 22-10-2015 – Καιρός: κακοκαιρία σε όλη τη χωρά με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κίνηση στους δρόμους: «Στο κόκκινο» ο Κηφισός μετά από σύγκρουση οχημάτων στην άνοδο – Έντονο πρόβλημα και σε Κηφισίας
Στην κάθοδο του Κηφισού «κόκκινο» είναι το ρεύμα προς Πειραιά στο ύψος στην Μεταμόρφωσης, ενώ στην άνοδο με βήμα «σημειωτόν» κινούνται τα οχήματα από το Αιγάλεω μέχρι την Λυκόβρυση
Κηφισός
Το ΣτΕ ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσει εναλλακτικό μάθημα για όσους έχουν απαλλαγή από τα Θρησκευτικά
Η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει από το 2019 ότι το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να οργανώσει εναλλακτικό μάθημα για όσους λαμβάνουν απαλλαγή από τα Θρησκευτικά
Σχολικά βιβλία
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Κωνσταντοπούλου: «Συκοφάντης που επιδιώκει να παραμένει στην επικαιρότητα με όποιο παρανοϊκό σενάριο μπορεί»
«Η συγκεκριμένη δικηγόρος- πολιτικός - επαγγελματίας συκοφάντης καλυπτόμενη από την βουλευτική της ασυλία, δήλωσε με αναίδεια την πρόθεση της να μην διεξαχθεί η δίκη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών» αναφέρει η ανακοίνωση
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Απάτη με SMS: Νέα παραλλαγή σαρώνει την αγορά – Πώς να την αναγνωρίζετε πριν χάσετε χρήματα
Μηνύματα που μιμούνται τράπεζες και courier, παραπλανητικά links για επιστροφή χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ - Οδηγίες άμεσης αντίδρασης και ποια βήματα να ακολουθήσετε αν στοχοποιηθείτε
Women using smartphones check email notifications inbox have spam viruses message with warning caution, junk and trash mail, security terms cybersecurity concept
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στο Ηράκλειο - Συνελήφθη ιδιοκτήτης περίπτερου
Στα πλαίσια σχολικής εκδρομής ο ανήλικος μαθητής προμηθεύτηκε από περίπτερο 1 μπουκάλι βότκα, το οποίο κατανάλωσε με αποτέλεσμα να μεθύσει, να χάσει τις αισθήσεις του και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Αλκοολούχα ποτά