Ελλάδα

Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ακόμα και στην Αττική – Ισχυροί άνεμοι στα πελάγη

Αγριεμένος ο καιρός σήμερα, Τρίτη, 2 Μαΐου. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες όπου από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες και πιθανότητα καταιγίδας από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από το βράδυ.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

 

Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο βαθμιαία 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές αρχικά στα νότια και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα. Από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι και από τα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια.
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες και πιθανότητα καταιγίδας από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνεχίζονται οι έρευνες για την έκρηξη στη Θεσσαλονίκη - Στο μικροσκόπιο οι προστριβές του σωφρονιστικού με κρατούμενους
Στόχος της έκρηξης που προκλήθηκε από την εκρηκτική ύλη που τοποθετήθηκε σε φρεάτιο ασανσέρ φέρεται να είναι υψηλόβαθμο στέλεχος των σωφρονιστικών υπαλλήλων που μένει στην πολυκατοικία
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη
Οι δυνατοί άνεμοι ευνοούν την επέκτασή της φωτιάς στην Κοζάνη - Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε μέτωπο 15 χιλιομέτρων
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 44 πυροσβέστες 19 άτομα και πεζοπόρου τμήματος, 17 υδροφόρες της πυροσβεστικής και των Δήμων και 10 μηχανήματα έργου
Φωτιά στην Κοζάνη
Στην κυκλοφορία στο τέλος της εβδομάδας ο νέος αυτοκινητόδρομος Πατρών - Πύργου - Από την Αθήνα στον Πύργο σε 2 ώρες και 45 λεπτά
Θα δοθούν στην κυκλοφορία τα 65 από τα συνολικά 75 χλμ - Μια ανάσα πριν την παράδοση η Ολυμπία Οδός κάλεσε όλες τις εταιρείες digital χαρτών και navigators να επισκεφθούν και να καταγράψουν το νέο τμήμα
H Πατρών - Πύργου όπως είναι σήμερα
12
Ενεργά μέτωπα σε Κύθηρα και Μεσσηνία – Διάσπαρτες εστίες σε Εύβοια, Χανιά και Σπάρτη
Όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχες με τις φωτιές σε Κύθηρα, Μεσσηνία, Εύβοια και Χανιά - Νέο μήνυμα για εκκένωση 5 περιοχών στα Κύθηρα -Τεράστια η βοήθεια από τα εναέρια μέσα
Φωτιά στα Κύθηρα
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
8