Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και θερμοκρασία έως 28 βαθμούς Κελσίου

Καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και θερμοκρασία έως 28 βαθμούς Κελσίου

Βροχές και μπόρες θα σημειωθούν σήμερα Κυριακή (27.5.2023) σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 28 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές.

Ειδικότερα, στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, ενώ θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει πως στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 28 βαθμούς και στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ στρεφόμενοι τις βραδινές ώρες σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το βράδυ στη δυτική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά θαλάσσια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά και τα νότια έως 6 μποφόρ. Το βράδυ στα νότια οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 26 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις