Ελλάδα

Καιρός: Τέλος ο καύσωνας από την Παρασκευή – Ισχυρά μπουρίνια και άνεμοι στα βόρεια, Ιούνιος στην υπόλοιπη χώρα

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε το Χερμοσίγιο στο Μεξικό, ο Γιάννης Καλλιάνος μέσα από το Live News μιλώντας για καιρό και καύσωνα, φρόντισε γι αυτό λέγοντας πως εκεί καταγράφηκε σήμερα (13.06.2024) η υψηλότερη θερμοκρασία παγκοσμίως, με 49,5 βαθμούς Κελσίου.

Ο Γιάννης Καλλιάνος, κατά την πρόγνωσή του για τον καιρό, σημείωσε πως καύσωνας και αφρικανική σκόνη «έπνιξαν» σήμερα τη χώρα.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μιλώντας στην εκπομπή του Mega, σημείωσε πως σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Κρήτη στις Βουκολιές Χανίων με 44,5°C.

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο από αύριο, Παρασκευή αναμένεται υποχώρηση του καύσωνα.

Στα δυτικά και στα βόρεια της χώρας, ο υδράργυρος δε θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37 – 38, ανέφερε.

Ο καύσωνας πάντως θα επιμείνει σε Κρήτη και Ρόδο, καθώς το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει 41 βαθμούς Κελσίου.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι ήπιος με τον καύσωνα να υποχωρεί σημαντικά.

Μπουρίνια μετά τον καύσωνα

Την ίδια στιγμή, στα βόρεια της χώρας σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θρακη, θα έχουμε ισχυρές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, είπε.

Η αυριανή μέρα θεωρείται ως η πιο επικίνδυνη για πυρκαγιές, καθώς θα πνέουν βοριάδες έντασης 5-6 μποφόρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε αυτοκίνητο μέσα σε μάντρα στην Πάτρα - Άγνωστος πέταξε φωτοβολίδα και εξαφανίστηκε
Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ωστόσο από την φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το πολυτελές όχημα, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη ένα ακόμα ΙΧ
Πάτρα
Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε μετά από πτώση από μπαλκόνι στον Πύργο - «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμόγελό του, τη δύναμή του, το πάθος του για τον αθλητισμό και τη ζωή. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το παιδί που μας έκανε περήφανους κάθε μέρα» γράφει ο πατέρας του
Πύργος: Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε  μετά από πτώση από μπαλκόνι – «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
Συνελήφθη ο 23χρονος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με θύμα τον 20χρονο στην Καλαμαριά – Άλλαξε την αρχική κατάθεσή του
Νωρίτερα, ο 23χρονος παραδόθηκε ο ίδιος στις αστυνομικές αρχές, που τον αναζητούσαν για την δολοφονία του 20χρονου το βράδυ της Πέμπτης (12.03.2026) στην Καλαμαριά
Καλαμαριά
27
Κίνηση στους δρόμους: «Στο κόκκινο» Κηφισός, Αττική οδός, Λεωφόρος Αθηνών και Κηφισίας
Στην Κηφισίας «κόκκινα» είναι και τα δύο ρεύματα, ενώ η κίνηση συνεχίζεται ως και το κέντρο της Αθήνας σε Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αρδηττού, Βασιλίσσης Σοφίας, Σταδίου, Ακαδημίας αλλά και Συγγρού
κίνηση