Τετάρτη, 21 Φεβ.
14oC Αθήνα

Καιρός – Θοδωρής Κολυδάς: Τσουχτερό κρύο από το βράδυ του Σαββάτου – Τι είπε για τα χιόνια

Καιρός – Θοδωρής Κολυδάς: Τσουχτερό κρύο από το βράδυ του Σαββάτου – Τι είπε για τα χιόνια

Για τσουχτερό κρύο κάνει λόγο ο Θοδωρής Κολυδάς, καθώς όπως αναφέρει σε μία ανάρτησή σου στο X (πρώην Twitter) θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες.

Ωστόσο, στην ανάρτηση του ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρεται στο κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες τονίζοντας πως ακόμα θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι για τα χιόνια, τόσο για τα υψόμετρα, όσο και για την ποσότητα.

Σημειώνεται πως ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως αυτή την εβδομάδα θα ζήσουμε τρεις εποχές, καθώς αναμένονται μεγάλα σκαμπανεβάσματα του καιρού, ενώ από το Σάββατο θα δούμε χιόνια και σε χαμηλές θερμοκρασίες

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

«ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

– Α. Στο τέλος της εβδομάδος – από το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή – διαφαίνεται αισθητή τάση πτώσης της θερμοκρασίας. Στους χάρτες ανώτερης ατμόσφαιρας στις κατώτερες στάθμες όπως στα 850hPa (χάρτες 3 &4) παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του ECMWF και του GFS τα οποία προς το παρόν διαφέρουν πολύ μεταξύ τους .

– Β. Οι μεγάλες διαφορές παρουσιάζονται και στην κυκλοφορία της ανώτερης ατμόσφαιρας στις μέσες στάθμες (στα 500 hPa ) όπου (στους χάρτες 1 και 2) η κυκλοφορία των αερίων μαζών είναι διαφορετική , καθώς και οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν.

– ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Για το κρύο που θα έλθει μπορούμε να μιλάμε με μεγάλες πιθανότητες , αλλά για τα χιόνια προς το παρόν πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι , τόσο για τα υψόμετρα , όσο και για την ποσότητα.

– Η #ΕΜΥ παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη του καιρού και σας ενημερώνει υπεύθυνα. Η μεσημβρινή πρόγνωσή μας που θα εκδοθεί σε λίγο θα φτάνει έως το Σάββατο.
Καλή εβδομάδα !»

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις