Ελλάδα

Καιρός – Μαρουσάκης: Τρεις εποχές σε μία εβδομάδα – 19°C την Παρασκευή και χιόνια το Σάββατο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Φθινόπωρο, άνοιξη και χειμώνας. Τρεις διαφορετικές εποχές μέσα σε μία εβδομάδα αναμένεται να βιώσει η χώρα, καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει μεγάλα σκαμπανεβάσματα φέροντας το Σάββατο χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε θα παρουσιάσει έντονες διακυμάνσεις. Σήμερα και αύριο ο καιρός θα είναι φθινοπωρινός με βροχές και καταιγίδες, την Πέμπτη και την Παρασκευή η θερμοκρασία θα ανέβει στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ από το Σάββατο έρχεται νέος χιονιάς.

Στην πρόβλεψή του στην ιστοσελίδα του marousakis.gr, σημειώνει: «Με τον καιρό να συνεχίζει να είναι αναποφάσιστος προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να ακολουθήσει κι ενώ το ημερολόγιο συνεχίζει να δείχνει μέρες όλο και πιο βαθιά στο χειμώνα, θα κυλήσει και η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε».

«Τρεις εποχές λοιπόν αναμένεται να ζήσουμε στη χώρα μας τις αμέσως επόμενες ημέρες όπου αρχικά το φθινόπωρο θα παραλάβει τη σκυτάλη από το χειμωνιάτικο σκηνικό που διαμορφώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, γρήγορα όμως η άνοιξη θα κυριαρχήσει οδηγώντας τον υδράργυρο κοντά στην Παρασκευή ακόμη και πάνω από τους 18° με 19° βαθμούς κελσίου» συμπληρώνει.

Συνεχίζει γράφοντας: «Χαρακτηριστικοί της όλης κατάστασης οι χάρτες που ακολουθούν όπου στον πρώτο χάρτη φαίνονται οι βροχές που θα επηρεάσουν μέχρι και την Τετάρτη το πρωί αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα και με τα πιο πολλά – έντονα φαινόμενα προς τα δυτικά και το ανατολικό – νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ στον δεύτερο χάρτη αποτυπώνονται οι θερμοκρασίες που θα προσεγγίσει ο υδράργυρος το μεσημέρι της Παρασκευής, θερμοκρασίες κατά 10° περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή θερμοκρασιακά επίπεδα».

marousakis

marousakis

Χιόνια στην Ελλάδα σε χαμηλά υψόμετρα

«Τα περισσότερα προγνωστικά στοιχεία “θέλουν” η εβδομάδα να κλείνει με σύντομη μεν έντονη δε χειμωνιάτικου τύπου κακοκαιρία, η οποία θα οδηγήσει τον υδράργυρο σε ελεύθερη πτώση, ενώ θα φέρει και αξιόλογες χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Χαρακτηριστικός ο χάρτης που ακολουθεί όπου με το βαθύ μπλε χρώμα αποτυπώνεται η πολική αέρια μάζα η πορεία της οποίας συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να αφορά και τη χώρα μας» αναφέρει.

marousakis

Καταλήγει λέγοντας πως: «Τις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε με πιο σταθερά δεδομένα την όλη κατάσταση μιας και το ατμοσφαιρικό βουνό που θα απλωθεί τα επόμενα 24ωρα σε μεγάλο τμήμα της Μεσογείου και που θα οδηγήσει σε υψηλές θερμοκρασίες, θα ασκήσει μεγάλη πίεση στον πολικό αέρα που θα κατέβει σε πιο χαμηλά γεωγραφικά πλάτη προς το τέλος της εβδομάδας με αποτέλεσμα την μεγάλη αβεβαιότητα ως προς την ένταση με την οποία θα φτάσει αυτό το ψυχρό κύμα στην περιοχή μας». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προβλήματα και καθυστερήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τους ισχυρούς ανέμους – Απαγορευτικό απόπλου σε Λαύριο και Ραφήνα
Το Λιμενικό Σώμα συνιστά στους επιβάτες να επικοινωνούν με τις ναυτιλιακές εταιρείες και τα κατά τόπους λιμεναρχεία πριν από τη μετάβασή τους στα λιμάνια
Δεμένο πλοίο σε λιμάνι
Οι υψηλές θερμοκρασίες της θάλασσας και οι αέριες μάζες φέρνουν τις ισχυρές βροχές - 231 χιλιοστά νερού έχουν πέσει στα Ανώγεια
«Η ψυχρή αέρια μάζα που φτάνει στην Κρήτη, περνώντας πάνω από τη θερμότερη θάλασσα, δημιουργεί καταιγιδοφόρα νέφη, τα οποία μένουν στάσιμα πάνω από το νησί και τροφοδοτούν ισχυρές καταιγίδες» εξηγεί στο newsit.gr η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου
Κακοκαιρία στην Κρήτη