Ελλάδα

Καιρός – Τσατραφύλλιας: Καύσωνας από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη – Στους 43 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

«Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από την Κυριακή 20/7 μέχρι τουλάχιστον και την Τρίτη 22/7, (ίσως και Τετάρτη), θα βιώσουμε τον πρώτο ισχυρό καύσωνα του καλοκαιριού»

Σχετικά δροσερός θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες με τη θερμοκρασία να κινείται σε υψηλά αλλά φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια, από την Κυριακή αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας.

Ο γνωστός μετεωρολόγος έκανε μια ανάρτηση για τον καιρό λέγοντας πως «σχεδόν κλείδωσε ο καύσωνας» από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη δίνοντας και κάποιες εκτιμήσεις για τις θερμοκρασίες.

«Με θερμοκρασιακό ταβάνι τους 38 βαθμούς (και σκόρπια 39-40) θα κυλίσουν οι επόμενες ημέρες» σημειώνει αρχικά.

Στη συνέχεια τονίζει πως: «Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από την Κυριακή 20/7 μέχρι τουλάχιστον και την Τρίτη 22/7, (ίσως και Τετάρτη), θα βιώσουμε τον πρώτο ισχυρό καύσωνα του καλοκαιριού».

Κατά τον ίδιο «μία πρώτη εκτίμηση είναι οι 43 βαθμοί στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές».

 

«Επειδή θα έχει προηγηθεί ήδη πολύ ζέστη, ο καύσωνας αυτός θα αφυδατώσει περισσότερο τον δασικό μας πλούτο με ό,τι συνεπάγεται αυτό και θα καταπονήσει και άλλο τις ευπαθείς ομάδες κυρίως στα αστικά κέντρα που στερούνται αερισμό και ικανοποιητικά μέρη δροσισμού. Ιούλιος είναι…τα έχουμε ξαναζήσει αυτά» κατέληξε. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η επεισοδιακή σκηνή ζηλοτυπίας της Μουρτζούκου με την μητέρα του Παναγιωτάκη - «Εσπασε τη λεκάνη στο μαγαζί μου», καταγγέλλει μαγαζάτορας
Επισήμανε επίσης ότι μετά τον θάνατο του Παναγιωτάκη, οι δύο γυναίκες συνέχισαν να πηγαίνουν στο μαγαζί του «σαν να μην είχε συμβεί τίποτα»
Η Ειρήνη Μουρτζούκου