Ελλάδα

Καιρός – Χριστίνα Ρήγου: Καταιγίδες, βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες τρεις ημέρες

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τετάρτη (15.03.2023), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην δυτική Ελλάδα και στο ανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου Χριστίνας Ρήγου στο newsit.gr, από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης και από τα δυτικά, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή. Ένα χαμηλό βαρομετρικό θα έρθει από την Ιταλία και στην πρώτη φάση θα επηρεάσει, με ισχυρές βροχές, την δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναμένεται να μετακινηθούν τα φαινόμενα ανατολικότερα, φτάνοντας το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο, που και εκεί επίσης, περιμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Στα βόρεια, στην κεντρική, στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα τα φαινόμενα θα είναι διάσπαρτα, σύμφωνα με την μετεωρολόγο: “Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί, οπότε δεν θα πέσει ιδιαίτερα η θερμοκρασία. Από το βράδυ οι άνεμοι, θα στραφούν σε βοριάδες στο Ιόνιο και έτσι, την Πέμπτη, θα πνέουν ισχυροί βοριάδες μέχρι 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Επομένως θα είναι αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας κατά 3 με 4 βαθμούς. Στην Αθήνα, για παράδειγμα, την Πέμπτη ο υδράργυρος περιμένουμε να φτάσει τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου”.

Η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας

Στη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας, δηλαδή κατά την διάρκεια της Πέμπτης, το κύμα θα μεταφερθεί στο Αιγαίο και στα ανατολικά, ηπειρωτικά, στην Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και σε όλη την Πελοπόννησο, ενώ περιμένουμε χιονοπτώσεις όλες τις ημέρες, στα ορεινά.

Η Πέμπτη “θα είναι μια βροχερή μέρα για την Αττική, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, με μια μικρή παύση το απόγευμα, που πιθανόν θα έχουμε και μια εξασθένηση των φαινομένων”, υπογραμμίζει η Χριστίνα Ρήγου.

Πότε θα υποχωρήσουν τα φαινόμενα

Την Παρασκευή, θα είναι η τρίτη και τελευταία ημέρα της κακοκαιρίας. “Θα συνεχιστούν οι ισχυροί βοριάδες, αλλά τα φαινόμενα θα είναι πιο εξασθενημένα και θα αφορούν τα ανατολικά, ηπειρωτικά και το Αιγαίο, αλλά γρήγορα θα επηρεαστούν στα νότια, δηλαδή, στην Κρήτη, στην Ρόδο, στο Καστελόριζο. Και την Πέμπτη και την Παρασκευή που θα έχουμε ισχυρούς ανέμους, η αισθητή θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη, οπότε το κρύο θα είναι πιο έντονο και τσουχτερό από αυτό που θα γράφουν τα θερμόμετρα”, αναφέρει η γνωστή μετεωρολόγος.

Από το Σαββατοκύριακο θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία και να υποχωρούν οι άνεμοι.

Της Αναστασίας Σταματοπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λένα Παπαληγούρα: Ο συγκινητικός επικήδειος στην κηδεία του πατέρα της, Αναστάση Παπαληγούρα – «Έδειξε τι σημαίνει αξιοπρέπεια»
Η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε πως μέσω της ανακουφιστικής φροντίδας, ο πατέρας μπόρεσε να φύγει από τη ζωή με αξιοπρέπεια, αγάπη και ανακούφιση
Η κόρη του Αναστάση Παπαληγούρα, Λένα Παπαληγούρα, στην κηδεία του πατέρα της
Μηχανήματα αλκοτέστ στα νυχτερινά κέντρα για την αποφυγή πρόστιμων: Οι νέες VIP υπηρεσίες που επιστράτευσαν οι επιχειρήσεις
Πολλά νυχτερινά κέντρα δίνουν πλέον την δυνατότητα για μεταφορά των πελατών με τα αυτοκίνητά τους, με οδηγούς της επιχείρησης – Αλκοτέστ μιας χρήσης και στα περίπτερα
Man drinking alcohol while driving in his car.
Κηδεία Αναστάση Παπαληγούρα: Το τελευταίο αντίο στον πρώην υπουργό της ΝΔ – Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του
Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του Βαρβάρα και η κόρη του Λένα. Παρόντες στην κηδεία στο Α΄Νεκροταφείο οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς
Κηδεία Αναστάση Παπαληγούρα
Ανανεώθηκε πριν 14 λεπτά
5
Με κόρνες και μαρσαρίσματα αποχώρησαν τα τρακτέρ από το Σύνταγμα - Φεύγουν από την Αθήνα
Με κόρνες, ντουντούκες και «μαρσαρίσματα» τα τρακτέρ κατέβηκαν την Πανεπιστημίου και μέσω της Ομόνοιας, του Μεταξουργείου και της λεωφόρου Αθηνών θα βγουν στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας
Τα τρακτέρ στην Αθήνα
24