Ελλάδα

Κακοκαιρία Ελπίς: Πολικές θερμοκρασίες την Τρίτη (25/01) – Πότε θα σταματήσει να χιονίζει στην Αθήνα

Μετά τα μέσανυχτα, φαίνεται να μαλακώνει λίγο ο καιρός σταδιακά μέσα στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με όσα λέει η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου στο newsit.gr.

“Θα έχουμε αρκετά ανοίγματα του καιρού, θα σταματάνε οι χιόνοπτωσεις με κάποιες υφέσεις. Ωστόσο, περιμένουμε επιδείνωση του καιρού στα βόρεια προάστια και γύρω από ορεινούς όγκους. Χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι και το πρωί της Τρίτης (25.01.2022), αλλά όχι με την ίδια ένταση και σε όλες τις περιοχές. Για παράδειγμα, στο κέντρο η κατασταση από τα μεσάνυχτα μέχρι το πρωί θα είναι πολύ βελτιωμένη. Όμως, το εθνικό οδικό δίκτυο Αθηνών – Λαμίας, δηλαδή στις περιοχές από Αττική έως Βοιωτία, περιμένουμε σημαντική επιδείνωση μετά τα μεσάνυχτα με σφοδρές χιονοπτώσεις, χιονοθύελλες. Ήδη, έχουν ενισχυθεί οι βοριάδες και πνέουν στην περιοχή 8-9 μποφόρ. Περιμένουμε τις νυχτερινές ώρες στην περιοχή να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα”.

Και συνεχίζει: “Κατά την διάρκεια της νύχτας εκεί που που πιάνει τις ελάχιστες τιμές της επόμενης μέρας, δεν φαίνεται να έχουμε μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά. Το πρωί θα ξημερώσει με πολικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη χώρα. Στο νομό Φλώρινας θα έχουμε αύριο θερμοκρασίες ακόμα και -15°C. Γενικά θα έχει πολύ κρύο και προβλήματα από τον παγετό στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, όπως για παράδειγμα στην Τρίπολη θα φτάσουμε σε θερμοκρασίες -10°C, στην Λάρισα ο υδράργυρος θα είναι κοντά στους -5°C νωρίς το πρωί.

Οι βοριάδες και οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο το μεσημέρι και θα φτάσουν έως τα 9 μποφόρ. Θα πνέουν κατά μήκος της ανατολικής ηπειρωτικής γραμμής, δηλαδή σε Σποράδες Εύβοια, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο.

Η εικόνα που έχουμε για την Τρίτη είναι ελαφρώς καλύτερη. Μέχρι τις 10-11 το πρωί θα έχουν σταματήσει και οι χιονοπτώσεις στην Αττική και θα έχουμε φαινόμενα μόνο Κυκλάδες και Κρήτη, αλλά όσο θα περνάει η μέρα της τρίτης θα είναι λιγότερα τα φαινόμενα. Θα έχουμε σίγουρα παγετό. Σε πολλές περιπτώσεις στην Μακεδονία οι θερμοκρασίες θα είναι υπό το μηδέν όλη την ημέρα, και κυρίως Τρίτη και Τετάρτη. Μάλιστα, την Τετάρτη θα έχει και ξαστεριά οπότε θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της ημέρας. Στην Αττική Θα φτάσουμε την Τετάρτη ακόμα και τους -4°C, ενώ στην Φλώρινα ο υδράργυρος θα αγγίξει ακόμα και τους -20°C. Πρέπει να προσέξουμε τον παγετό. Φεύγουν οι χιονοπτώσεις μένει όμως ο παγετός και το κρύο”.

Της Άννας Τριανταφυλλιάς Τσούτσα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν υπήρχε νομική δυνατότητα σύλληψης του 67χρονου» στην Αμφιλοχία λέει η αστυνομία «καρφώνοντας» την εισαγγελία
«Το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε άμεσα στην εισαγγελική Αρχή, ωστόσο η νέα εισαγγελική παραγγελία δεν περιελάμβανε εντολή κράτησης», υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της
Το σπίτι όπου έμενε ο 67χρονος με τον 95χρονο πατέρα του στο Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας 1
Νίκος Πλακιάς για Λουίς Ενρίκε: Η τοποθέτησή του απαντά στο «πώς στέκεσαι όταν χάνεις το παιδί σου»
Ο Νίκος Πλακιάς, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό όσα είπε ο Ισπανός, απαντώντας στο πώς ένας γονιός μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια του μετά την απώλεια του παιδιού του
Ο Νίκος Πλακιάς
Κάηκε ζωντανός και απανθρακώθηκε ο άνδρας μέσα στο αυτοκίνητό του στο Μετς - Το «μυστήριο» με το καμινέτο
Το μυστήριο περιπλέκει ένα καμινέτο που βρέθηκε μέσα στο κόκκινο τζιπ και ερευνάται αν ήταν αυτό που προκάλεσε τη φωτιά που έκαψε ζωντανό τον μεσήλικα ιδιοκτήτη του οχήματος
Καμένο τζιπ στο Μετς 8