Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Καλοκαίρι: Ώρα για ατέλειωτο παιχνίδι με τα παιδιά!

Καλοκαίρι: Ώρα για ατέλειωτο παιχνίδι με τα παιδιά!

Η αγαπημένη εποχή κάθε παιδιού έφτασε και δεν είναι άλλη από το καλοκαίρι!

Με τα σχολεία κλειστά και το ξυπνητήρι να μην χτυπάει από τα… χαράματα, ο ελεύθερος χρόνος τις ημέρες αυτές ενδείκνυται για παιχνίδι δίχως τελειωμό! Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές έξυπνες ιδέες απασχόλησης των μικρών μας φίλων που δεν θα τους αφήσουν να βαρεθούν ούτε στιγμή. Ξεκινάμε;

Παιχνίδια στον κήπο & στην παραλία

Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι είναι η καταλληλότερη εποχή για παιχνίδι έξω από το σπίτι, σε βεράντες, αυλές, κήπους και παραλίες! Το πιο διαχρονικό παιχνίδι για την παραλία δεν είναι άλλο από τα κουβαδάκια! Φτυάρια, τσουγκράνες, φόρμες για σχέδια στην άμμο και λογιών λογιών εξαρτήματα θα τους χαρίσουν στιγμές ξεγνοιασιάς και δημιουργικότητας. Εάν τώρα η ώρα για την παραλία αργεί, τα νεροπίστολα είναι η ιδανική λύση για να διασκεδάσουν αλλά και να δροσιστούν από τη ζέστη στην πόλη.

Παιχνίδια στο σπίτι

Η διασκέδαση όμως συνεχίζεται και μέσα στο σπίτι! Τα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα αποτελούν μια άκρως συναρπαστική και διαδραστική απασχόληση για τα παιδιά ενώ με τα παιδικά ρομπότ θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη ρομποτική αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την μαθηματική και λογική ευφυΐα τους. Μαζί με το παιχνίδι βέβαια, ο ελεύθερος χρόνος το καλοκαίρι αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για διάβασμα! Δεν εννοούμε φυσικά το διάβασμα με την έννοια της μελέτης αλλά της ψυχαγωγίας, σαν ένα ευχάριστο διάλειμμα δηλαδή από το παιχνίδι και τις βόλτες. Δώστε τους την ευκαιρία να ζήσουν συναρπαστικές περιπέτειες, να περιπλανηθούν σε φανταστικούς κόσμους και να αντιληφθούν έννοιες όπως η αγάπη, η φιλία και η εμπιστοσύνη μέσα από τις σελίδες βιβλίων της ελληνικής αλλά και της ξενόγλωσσης λογοτεχνίας.

Παιχνίδια στο αυτοκίνητο

Για το τέλος αφήσαμε την πιο tricky κατηγορία – παιχνίδια στο αυτοκίνητο! Είναι γνωστό ότι τα παιδιά βαριούνται τις πολλές ώρες στο αυτοκίνητο ή το καράβι, αλλά υπάρχουν τρόποι να ψυχαγωγηθούν μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας. Μπορείτε να τους διαβάσετε τα αγαπημένα τους παραμύθια ή να δημιουργήσετε μαζί με αυτά ένα παραμύθι από την αρχή. Τα παιχνίδια με κάρτες, όπως το UNO και το Πάρε 5, παραμένουν μια ακόμα ευχάριστη επιλογή ενώ κλασσικά παιχνίδια όπως το «όνομα – ζώο – πράγμα» και το «Βρίσκουμε λέξεις που ξεκινούν από ένα γράμμα» παραμένουν πάντα δημοφιλή και διασκεδαστικά!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις