Ελλάδα

Καματερό: Ο πατέρας του 9χρονου περιγράφει πώς έγινε η επίθεση από τον σκύλο

«Είχε πάθει σοκ, δεν έκλαιγε όταν ήρθα και τον βρήκα. Κλαίγανε τα ανίψια μου που έπαθαν ψυχολογικό σοκ», περιγράφει ο πατέρας του 9χρονου αγοριού που το δάγκωσε σκύλος στο Καματερό, μπροστά στα μάτια του ιδιοκτήτη του, χθες παραμονή Χριστουγέννων και ενώ το παιδί είχε βγει για κάλαντα.

Το 9χρονο αγόρι βγήκε σε γειτονιά στο Καματερό την παραμονή των Χριστουγέννων, μαζί με τη θεία του και τα δύο ξαδέρφια του, για να πουν τα κάλαντα. Ξαφνικά, ένας μεγαλόσωμος σκύλος που κυκλοφορούσε στον δρόμο χωρίς λουρί του επιτέθηκε και τον δάγκωσε.

«Είχε πάθει σοκ, ούτε καν έκλαιγε όταν ήρθα και τον βρήκα. Κλαίγανε τα ανίψια μου τα οποία δεν είχαν υποστεί κάποιο δάγκωμα αλλά είχαν πάθει ψυχολογικό σοκ και ο μικρός δεν έκλαιγε από το σοκ του. Είχε δύο πληγές στο πόδι, πήγαμε και του κάναμε ράμματα. Δύο πληγές αρκετά βαθιές», δήλωσε στο MEGA ο πατέρας του 9χρονου.

Ο ίδιος περιέγραψε στο MEGA τις αγωνιώδεις στιγμές που έζησαν τα παιδιά, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι τους: «Κυνήγησε και τα άλλα τα παιδιά απλά τον μικρό τον δάγκωσε. Και κρυφτήκανε πίσω από κάτι αυτοκίνητα, έπεσε κάτω η ανιψιά μου και μπήκανε κάποια άλλα σκυλιά τα οποία την γνωρίζουνε και την προφύλαξαν και τότε σταμάτησε».

Τι υποστήριξε ο ιδιοκτήτης του σκύλου

Όπως καταγγέλλει ο πατέρας του 9χρονου, ο ιδιοκτήτης του σκύλου, όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει για την υγεία του παιδιού, αλλά κρύφτηκε στο σπίτι του.

«Αυτό που με ενόχλησε είναι που δεν έδειξε ένα ενδιαφέρον μετά το συμβάν. Δηλαδή να έρθει να ρωτήσει ‘τι κάνει το παιδί; Είναι καλά κτλ’. Εξαφανίστηκε. Έγινε το συμβάν και εξαφανίστηκε. Κλείδωσε τον σκύλο μέσα στο μαγαζί του και έφυγε, πήγε στο σπίτι του. Τον ψάξαμε και τον βρήκαμε. Δε θα εμφανιζόταν. Και αφού τον βρήκαμε τότε εμφανίστηκε στην Αστυνομία. Αν δεν τον ψάχναμε, δε θα είχε εμφανιστεί».

Ο ιδιοκτήτης υποστήριξε ότι δεν είναι δικό του το σκυλί αλλά του γιου του και ότι συνήθως τον βγάζει βόλτα με φίμωτρο. Παρ’ όλα αυτά, συνελήφθη για σωματική βλάβη από αμέλεια και παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς, ωστόσο, με εντολή του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, αφέθηκε ελεύθερος.

Οι γονείς του αγοριού έχουν υποβάλει μήνυση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χιόνια στην Αττική το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
«Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων και τοπικών χιονοπτώσεων σε τμήματα της Αττικής, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά του νομού και σε υψόμετρα άνω περίπου των 400 μέτρων»
Καιρός 16
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 9