Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

«Καμπανάκι» Γκάγκα: Πλέον νοσηλεύονται και πολλοί νέοι – Να ανοίξει η εστίαση με μέτρα (vid)

«Καμπανάκι» Γκάγκα: Πλέον νοσηλεύονται και πολλοί νέοι – Να ανοίξει η εστίαση με μέτρα (vid)
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Για την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και τα σενάρια για το Πάσχα, μίλησε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης (20/4) η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Σημείωσε ότι αν υπάρξει χαλάρωση μέτρων θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. 

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι ο συνολικός αριθμός των γενικών νοσηλευομένων στη χώρα είναι αρκετά υψηλός. Για τους νοσηλευόμενους είπε ότι πλέον στα νοσοκομεία νοσηλεύονται και πολλοί νέοι άνθρωποι. «Έχουμε νέους ανθρώπους χωρίς κανένα πρόβλημα που χρειάστηκαν διασωλήνωση και έχουμε χάσει και ανθρώπους χωρίς προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά.

«Η κατάσταση έχει δυναμική να γίνει καλύτερη, αλλά δε μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Εξαρτάται από το πόσο προσέχουμε» πρόσθεσε. 

Η κ. Γκάγκα τόνισε, δε, ότι αν υπάρξει χαλάρωση μέτρων για το Πάσχα, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο απελευθέρωσης των μετακινήσεων, είπε ότι «ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να φύγουμε». Και πρόσθεσε: «Είναι πιο καλό να έχουμε ελευθερία και να τη χρησιμοποιήσουμε με μέτρο».

Για τις εκκλησίες, επίσης, επεσήμανε ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν με μέτρα.

Τέλος, σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης, η κ. Γκάγκα τάσσεται υπέρ. Όπως εξήγησε «είναι καλύτερο να ανοίξει η εστίαση με μέτρα» από το να συνωστίζεται ο κόσμος στις πλατείες χωρίς μέτρα. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις