Ελλάδα

«Καμπάνες» από το Συμβούλιο της Επικρατείας σε 4 υπουργεία

Πρόκειται για πρόστιμα από 5.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ, τα οποία και πρέπει να καταβληθούν στους πολίτες, που προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και δικαιώθηκαν

«Καμπάνες» μοίρασε το Συμβούλιο της Επικρατείας σε τέσσερα Υπουργεία για μη συμμόρφωση σε αποφάσεις του, παρά το γεγονός ότι πέρασαν 13 ολόκληρα χρόνια.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο της Επικρατείας επέβαλε στα τέσσερα Υπουργεία χρηματικά πρόστιμα από 5.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ, τα οποία και πρέπει να καταβληθούν στους πολίτες, που προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και δικαιώθηκαν.

Πρόκειται για τα Υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης, τα οποία δεν έχουν εκδώσει έως σήμερα Προεδρικό διάταγμα για τον καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων πτυχιούχων μηχανικών ΤΕΙ.

Έτσι λοιπόν με την υπ’ αριθμόν 20/2025 απόφαση του Συμβουλίου Συμμόρφωσης επιβάλλεται χρηματική κύρωση 12.000 ευρώ ανά αιτούντα λόγω μη συμμόρφωσης με την 4917/2012 ακυρωτική απόφαση. Θα πρόκειται για το τέταρτο χρηματικό πρόστιμο για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Αντίστοιχες είναι και οι αποφάσεις 23, 24, και 25/2025 του Συμβουλίου Συμμόρφωσης, με τις οποίες επιβάλλονται χρηματικές κυρώσεις 5.000 ευρώ ανά αιτούντα, αντίστοιχα, λόγω μη συμμόρφωσης με ακυρωτικές αποφάσεις.

Τη μη συμμόρφωση της ελληνικής πολιτείας στις παραπάνω δικαστικές αποφάσεις έχει ήδη καταγράψει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με καταδικαστική απόφαση για την Ελλάδα. Πρόκειται για την υπόθεση Σακελλάρης κ.λπ. κατά Ελλάδας της 23ης Οκτωβρίου 2025, no. 43594/16).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο ρόλος των δύο φίλων του 20χρονου θύματος στην Καλαμαριά που αναζητούνται - Οι καταθέσεις που θα ρίξουν φως στην δολοφονία
Οι δύο νεαροί που κατηγορούνται πλέον για επικίνδυνης σωματική βλάβη και κατοχής επικίνδυνων αντικειμένων, φέρονται να είναι πρόθυμοι να προσέλθουν με δικηγόρους στις αρχές και να παραδοθούν
Ο 20χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλαμαριά
Σε εξέλιξη έρευνα για τον θάνατο δύο κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού - Απαντήσεις θα δώσουν η νεκροψία και οι τοξικολογικές εξετάσεις
«Οι δύο κρατούμενοι συμμετείχαν από τις αρχές Μαρτίου σε θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης που υλοποιείται στο Κατάστημα σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων»
Φυλακές Κορυδαλλού
«Συμπεριφορές και κρατική αναλγησία την οδήγησαν στο εγκεφαλικό» λέει ο σύντροφος της καθηγήτριας Σοφίας Χρηστίδου
«Αυτό ήταν η χαριστική βολή, χτύπησαν πρώτα τα περιστατικά που την στεναχωρούσαν, επί πέντε μήνες και αντί να πάει στην επιτροπή, πήγε στα επείγοντα» λέει ο θείος της 57χρονης καθηγήτριας
Η καθηγήτρια Αγγλικών Σοφία Χρηστίδου που πέθανε από εγκεφαλικό