Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καραμπόλες με τις αρμοδιότητες των υπουργών

Χωρίς συγκεκριμένες αρμοδιότητες παραμένουν αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί…

23 μέρες μετά τις εκλογές, αφού οι υπουργοί τους είναι εκείνοι που θα τις παραχωρήσουν.

Τουλάχιστον όμως με το Προεδρικό Διάταγμα που βρίσκεται πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθορίζονται οι αρμοδιότητες των υπουργών, μετά τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Υπουργείων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης διατηρεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων, με την εξαίρεση των Γενικών Γραμματειών Ενημέρωσης και Επικοινωνίας οι οποίες θα αναφέρονται πλέον απευθείας στον πρωθυπουργό. Διατηρεί την εποπτεία των ΜΜΕ της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας, πλην της εποπτείας του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και των κρατικών ΜΜΕ (π.χ. ΕΡΤ) που περιέρχονται στην αρμοδιότητα του κ. Γερουλάνου, υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μεταφορά της εποπτείας της ΕΥΠ στην αρμοδιότητα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδη, η οποία είχε υπαχθεί στον κ. Ραγκούση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 13 Οκτωβρίου 2009.

Υπό τη δικαιοδοσία της Τίνας Μπιρμπίλη, υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, περιέρχονται διάφορες υπηρεσίες υπουργείων. Χαρακτηριστικά αναφέρεται η μεταφορά από το νέο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας της Ειδικής Γραμματείας Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής και της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στο νέο υπουργείο Περιβάλλοντος υπάγεται πλέον -από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο οποίο προΐσταται η Κατερίνα Μπατζελή- η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, η οποία μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.

Οι Γενικές Γραμματείες Δημοσίων Εργων και Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Εργων περιέρχονται πλέον στη δικαιοδοσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δ.Ρέππα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε