Ελλάδα

Καταρρέει ο τουρισμός – 50% μείωση στις κρατήσεις

"Αυτό σημαίνει πτώση 1,5% του ΑΕΠ και απώλεια 80.000 θέσεων εργασίας" λέει στο Newsit o πρόεδρος του HATTA, Γιώργος Τελώνης.

Κόκκινο συναγερμό έχουν σημάνει οι φορείς του τουρισμού και ζητούν από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μην τιναχτεί στον αέρα η λεγόμενη βαριά βιομηχανία του τόπου μας.

Ηδη ο ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας) έστειλε επιστολή προς τους αρχηγούς των κομμάτων με την οποία τους καλεί να διαβεβαιώσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη πως η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός και δεν επικρατεί χάος.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o πρόεδος του ΗΑΤΤΑ, Γιώργος Τελώνης “οπως μας ενημερώνουν οι tour operators σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία αμέσως μετά τις εκλογές και συγκεκριμένα από τις 7 Μαίου τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στην Ελλάδα προβάλλοντας μία εικόνα χάους και αποσύνθεσης. Είναι φυσικό οι άνθρωποι αυτοί να μην επιλέξουν να έρθουν φέτος στην Ελλάδα αλλά να σκεφτούν να έρθουν του χρόνου”.

ΜΕΙΩΣΗ 50% με 60% ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΤΩΣΗ 1,5% ΤΟΥ ΑΕΠ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ 80.000 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

“Κάθε χρόνο τέτοια εποχή” λέει ο κύριος Τελώνης ” ειχαμε καθημερινά γύρω στις 100.000 κρατήσεις για ολη την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε πέσει στις 40.000 με 50.000 κρατήσεις ημερησιως. Αν αυτό συνεχιστεί κινδυνεύει να βουλιάξει όλος ο κλάδος του τουρισμού. Αυτός ο μειωμένος ρυθμός κρατήσεων για να καταλάβετε σημαίνει πτώση 1,5% του ΑΕΠ. Μεταφράζεται επίσης σε τρομακτικές απώλειες θέσεων εργασίας που θα φτάσουν τις 70.000 με 80.000 θέσεις”.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΦΕΤΟΣ ΔΕ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ

“Το μόνο που μας σώζει είναι πως έχουμε πολύ δυνατό τουριστικό προϊόν” είπε τέλος ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ “αλλιώς δε θα ερχόταν κανένας τουρίστας φέτος στη χώρα μας. Πρέπει άμεσα όλοι να αναλάβουν τις ευθυνες τους και να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να σωθεί το τουριστικό προϊόν της χώρας μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρισμός: Πέφτουν οι τιμές αλλά και οι κρατήσεις

Η ακυβερνησία έφερε πτώση των τουριστικών κρατήσεων κατά 50%

Στο πλευρό της Ελλάδας όλοι οι αυστριακοί τουριστικοί φορείς



Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Ανακριβή τα δημοσιεύματα για συλλήψεις εκπαιδευτικών σε σχολείο στη Νέα Ιωνία – Προϊόν AI οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν
«Οι αναφορές περί συλλήψεων, χρήσης χειροπέδων ή εφαρμογής αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος εκπαιδευτικών είναι απολύτως ανακριβείς και δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Περιπολικό
«Έρχεται κρύο με επιλεκτικές και ασθενείς χιονοπτώσεις» - Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου και τα «καρφιά» εναντίων μετεωρολόγων
«Η θερμοκρασία θα πέσει έως και 8-10 βαθμούς, με ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους που θα αγγίζουν τα 7–8 μποφόρ, αλλά χωρίς δυναμικά επεισόδια χιονοπτώσεων»
καιρός
Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούσε η 24χρονη που έπεσε πάνω σε 15 αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη - 0,41 έδειξε η μέτρηση αλκοόλ
Έτσι εκτός την ποινή που θα της επιβάλλει το δικαστήριο, θα της επιβληθεί πρόστιμο της τάξεως των 700 ευρώ, αφαίρεση άδειας οδήγησης για 90 μέρες και ακινητοποίηση του οχήματός της
Η στιγμή που έχει φτάσει το ασθενοφόρο