Ελλάδα

Καθαρά Δευτέρα: Τι πρέπει να προσέξετε εάν ο χαρταετός μπλεχτεί στα καλώδια

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την Καθαρά Δευτέρα (18 Μαρτίου), καθώς σε λίγε ςώρες αναβιώνει το παραδοσιακό έθιμο με το πέταγμα του χαρταετού.

Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη σας ορισμένες οδηγίες για την δική σας ασφάλεια, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος ο χαρταετός σας να παρασυρθεί από τους ανέμους και να μπλεχτεί στα ηλεκτροφόρα καλώδια, ένα περιστατικό που μπορεί να αποβεί μοιραίο για την σωματική σας ακεραιότητα και την ζωή σας.

Οι δυο διαχειριστές μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος εφιστούν την προσοχή των πολιτών, παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές αναφορικά με το πέταγμα του χαρταετού, καθώς αρκετός κόσμος αναμένεται να κάνει «κούλουμα» στην ύπαιθρο, τρώγοντας, παράλληλα, λαγάνα και σαρακοστιανά εδέσματα.

Σύμφωνα με τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και τον Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) οι πολίτες, πρωτίστως, δεν θα πρέπει να πετούν τον χαρταετό κοντά σε πυλώνες και γραμμές Υψηλής Τάσης ή κοντά σε Υποσταθμούς, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, αλλά και διακοπής ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή αν μπλεχτεί ο χαρταετός στα καλώδια.

Ωστόσο, σε περίπτωση που ο χαρταετός μπλεχτεί σε ηλεκτροφόρα καλώδια, τότε:

Μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε, τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα.

Μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε πυλώνες Υψηλής Τάσης, ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ μέσω των τηλεφωνικών γραμμών 800 400 4000 και 11500, μέσω της εφαρμογής κινητού MyDEDDIEApp ή μέσω της online δήλωσης βλάβης στην ιστοσελίδα www.deddie.gr. Εναλλακτικά επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη» – Η κατάθεση στο ελληνικό FBI
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
39
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1