Ελλάδα

Καθηγητής Χρηστάκης: Ο κόσμος μετά την πανδημία θα κάνει σεξουαλικές τρέλες και υπερβολικές δαπάνες

Σεξουαλικές «τρέλες» και αχρείαστες δαπάνες για αγορές θα συνθέτουν το «παζλ» της ζωής πολλών ανθρώπων μετά την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τον καθηγητή του Yale και κοινωνικό επιδημιολόγο Νικόλαο Χρηστάκη.

Στο νέο του βιβλίο, «Το βέλος του Απόλλωνα: Η βαθιά και διαρκής επίδραση του κορονοϊού στον τρόπο που ζούμε», ο  ο κ. Χρηστάκγς αναφέρει πως η κοινωνία θα θελήσει αντισταθμίσει τον χαμένο χρόνο και τους περιορισμούς μόλις είναι ασφαλής, με τον ηδονισμό να αντικαθιστά γρήγορα τη συντηρητική κοινωνικοποίηση.

«Κατά τη διάρκεια επιδημιών παρατηρείται αύξηση της θρησκευτικότητας, οι άνθρωποι γίνονται πιο εγκρατείς, εξοικονομούν χρήματα, δεν ρισκάρουν και τα βλέπουμε όλα αυτά τώρα, όπως ακριβώς συμβαίνει εδώ και εκατοντάδες χρόνια κατά τη διάρκεια επιδημιών, δήλωσε ο Χρηστάκης στον Guardian. «Το 2024, όλες αυτές οι τάσεις πανδημίας θα αντιστραφούν» τονίζει ο καθηγητής, και γι αυτό όπως λέει όταν τελειώσει όλο αυτό ο κόσμος θα αναζητήσει «έντονα κοινωνικές αλληλεπιδράσεις».

click4more: Βίντεο ντοκουμέντο από κορονοπάρτι στην Αττική παρουσία παίκτριας γνωστού ριάλιτι

Σημειώνει πως κάτι τέτοιο είχε γίνει και τη δεκαετία του 1920, όπου μετά την πανδημία του 1918 οι άνθρωποι βυθίστηκαν σε μια εποχή διαστροφών και παθών.

«Πολλοί άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν ότι είναι οι ενέργειες της κυβέρνησής μας που προκαλούν την επιβράδυνση της οικονομίας. Αυτό είναι ψευδές» υποστηρίζει ο καθηγητής σε σχέση με τα μέτρα που έχουν παρθεί έως τώρα. Τόνισε επίσης πως η κοινωνία είναι ανώριμη στην διαχείριση τέτοιων καταστάσεων. Όπως είπε προηγούμενες πανδημίες πέρασαν χωρίς η επιστήμη να έχει προοδεύσει όπως σήμερα, που με το εμβόλιο αυτό μπορεί να γίνει πιο γρήγορα από ποτέ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη» – Η κατάθεση στο ελληνικό FBI
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
39
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1