Ελλάδα

Καύσωνας: Διακοπές ρεύματος – Τι απαντά η ΔΕΗ

Κανένα θέμα δεν αναμένεται να προκύψει με διακοπές ρεύματος από την αυξημένη χρήση κλιματιστικών, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Ο κ. Αδαμίδης τόνισε πως ο ΑΔΜΗΕ μπορεί να ανταπεξέλθει δίχως προβλήματα. 

“Έχει αυξηθεί η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών. Σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η ζήτηση θα ξεπεράσει τα 10.000MW, από 5.000MW που είναι σε κανονικές συνθήκες” ανέφερε ο κ. Αδαμίδης και πρόσθεσε: “Ανάλογες συνθήκες με τόσο αυξημένη θερμοκρασία, σε περιόδους αιχμής, είχαμε το 2008 και το 2009. Η ζήτηση είχε φτάσει στα 11.000MW”.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε ο κ. Αδαμίδης, “η ΔΕΗ είναι έτοιμη” και ήδη “σήμερα το πρωί ζητήθηκε η λειτουργία της μονάδας ΑΗΣ Αμυνταίου και μπαίνει στο σύστημα, που σημαίνει ότι είμαστε παρόντες και στη διάθεση του συστήματος”.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέα βίντεο ντοκουμέντα από τις κινήσεις του 89χρονου – Είχε σχεδιάσει την επίθεσή του στον ΕΦΚΑ
Στο νέο βίντεο ντοκουμέντα που εξασφάλισε το newsit.gr αποτυπώνεται ο 89χρονος άνδρας να περπατά στην οδό Ευρυσθέως ένα λεπτό μετά την έξοδό του από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στη οδό Κειριάδων στον Κεραμεικό
Ο χρόνος στο μίνι μάρκετ 22
Δικαστικοί υπάλληλοι για την επίθεση στο Εφετείο: Διακοπή εργασιών την Τετάρτη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας – «Δεν είμαστε αναλώσιμοι»
Σφοδρές αντιδράσεις από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, που ζητούν άμεσα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια
Εφετείο, πυροβολισμοί