Σάββατο, 13 Απρ.
19oC Αθήνα

Κηδεία Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα: «Πέθανε όπως επιθυμούσε, ελπίζω να τον μνημονεύει η πατρίδα»

Κηδεία Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα: «Πέθανε όπως επιθυμούσε, ελπίζω να τον μνημονεύει η πατρίδα»

Για μια ακόμα φορά συγκλόνισαν οι γονείς του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος σκοτώθηκε στην πτώση του F-4 Φάντομ νότια της Ανδραβίδας.

Στον επικήδειο που εκφώνησε στην κηδεία του αδικοχαμένου συγκυβερνήτη του F-4 Φάντομ, που ανήκε στην βάση της Ανδραβίδας, ο πατέρας του ανέφερε και πάλι πως «κατάφερε να εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το “εσείς”». 

Όπως είπε, το μόνο παρήγορο είναι πως «πέθανε όπως επιθυμούσε».

«Ο Μάριος σαν νέος άνθρωπος είχε καταφέρει να πετύχει κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Κάτι που δεν είναι εφικτό για τους περισσότερους από εμάς. Να εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το “εσείς”.

Δεν ήθελε να πηγαίνει ταξίδια στο εξωτερικό, ίσως για να μην αποχωριστεί την πατρίδα.

Πέρσι μόνο μου ζήτησε να πάμε στην Αμερική να δει τον αδερφό του. Δεν εγκατέλειψε και δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα στον κόσμο. Μακάρι, εύχομαι να τον μνημονεύει η πατρίδα κάπου-κάπου.

Ίσως έτσι αναπαύεται καλύτερα η ψυχή του. Και όπως μου έλεγε όταν τον ρωτούσα για τον μισθό του, “πατέρα, η Ελλάδα δεν μου χρωστάει, εγώ μόνο στην Ελλάδα” μου έλεγε.

Πιστεύω ότι το χρέος του το πλήρωσε. Το μόνο παρήγορο ότι πέθανε όπως επιθυμούσε. Νωρίς αλλά γεμάτος Ελλάδα. Καλό σου ταξίδι αγάπη μου».

Συγκλονιστική ήταν και η μητέρα του υποσμηναγού, με όλους την ίδια και όλους τους παρευρισκόμενους να έχουν ξεσπάσει σε κλάματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις