Ελλάδα

Κίνημα αρνητών και στην απογραφή – Μετ’ εμποδίων η διαδικασία

Φουλ της άρνησης στην Ελλάδα που έχει γίνει τεράστια μόδα… Από τους αρνητές του κορονοϊού… στους αρνητές των εμβολίων και από εκεί στους αρνητές της απογραφής.

Πολλοί μάλιστα κάνουν λόγο για προσωπικά δεδομένα, ενώ συνδέουν τη διαδικασία της απογραφής με ελέγχους στους ανεμβολίαστους και εφιστούν την προσοχή του κόσμου.

«Σιγά μην κάτσω τώρα εγώ να πω πόσοι μένουν σπίτι μου, να τους πω τις προσωπικές μου πληροφορίες; Είναι η ιδιωτική μου ζωή», ανέφερε αρνητής της απογραφής.

Σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται:

«Προσοχή! Γυρνάνε και λένε ότι κάνουν απογραφή ενημερωμένοι πόσα διαμερίσματα έχει η οικοδομή, πόσα άτομα υπάρχουν. Καρατσεκαρισμένα για ελέγχους ανεμβολίαστων ώστε κατόπιν θα αποστέλλονται κοινωνικοί λειτουργοί, πιθανά δικηγόροι, αστυνομία. Μην αφήνετε κανέναν να μπει στην οικία σας και μην δίνετε καμία πληροφορία και προσωπικά σας δεδομένα σε κανέναν».

«Σίγουρα έχουν επηρεάσει και αυτά που ακούγονται με το εμβόλιο για τσιπάκια και νομίζουν ότι με την απογραφή θα ξεχωρίσουν οι εμβολιασμένοι από τους ανεμβολίαστους. Άλλοι βέβαια, τα έχουν βάλει μέχρι και με το ερωτηματολόγιο της απογραφής, με τον φόβο μην τους πάρουν τα παιδιά», σημείωσε η απογραφέας Μαρία Γλαντζή.

«Γιατί ρωτάτε για τα παιδιά μου; Θα μου τα πάρετε; Δεν θυμάμαι ακριβώς τι ρωτάγαμε το 2001, αλλά τέτοια αναλυτική αναφορά σε βάζει σε ύποπτες σκέψεις… Ίσως χρησιμοποιηθεί και για κάποια αντιστοίχηση στοιχείων ανάμεσα στις υπηρεσίες, δεν ξέρω πάντως είναι άβολο», δήλωσε μία απογραφόμενη.

«Ίσως κάποιες ερωτήσεις για αυτούς να είναι λίγο υπερβολικές και για αυτό να το μεγεθύνουν έτσι», τόνισε η απογραφέας Άννα Σπαθαριώτου.

Το δύσκολο έργο 60.000 απογραφέων έχει αρχίσει, οι αρνητές όμως… το βιολί τους.

«Άλλοι σου λένε ότι τα παίρνεις από το κράτος, σε πληρώνω, πήγαινε πες έτσι στον πρωθυπουργού. Και υπάρχει και η κατηγορία που δεν θέλουν να απογραφούν γιατί δεν θέλουν να φαίνονται, έτσι μου είπαν εμένα», πρόσθεσε η κ. Γλαντζή.

«Είμαι απογραφέας από την μέρα που ξεκίνησε η απογραφή κτηρίων για το έτος 2021. Πραγματικά ο κόσμος μας όλος είναι ένα μεγάλο λάθος. Να σέβεστε τα παιδιά που μπήκαμε σε αυτό και προσπαθούμε και να μην μας φέρεστε σαν τα σκουπίδια σας. Αν και είκοσι χρόνια μετά, το διαφημιστικό σποτ της απογραφής του 2001 ίσως θυμίσει σε μερικούς τον πραγματικό σκοπό της», έγραψε μία απογραφέας σε ανάρτηση της στο twitter.

Τα social media από την άλλη κάνουν πάρτι και τα σχόλια παίρνουν φωτιά.

«Μην απογράφεστε Πατριώτες να νομίζουν οι Τούρκοι ότι είμαστε λιγότεροι και να τους αιφνιδιάσουμε» ανέφερε χρήστης του Twitter, ενώ ένας άλλος επισημαίνει: «Έχουμε ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, τραπεζικό λογαριασμό, κινητό με gps, προφίλ σε όλα τα social media με κοινοποιήσεις παρουσίας, αλλά φοβόμαστε μην τυχόν και μας απογράψουν. Με χαρά σας ανακοινώνω ότι η ηλιθιότητα είναι το εθνικό μας σπορ».

Η διαδικασία της απογραφής είναι υποχρεωτική και για όσους πολίτες δεν αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, αυτό θα γίνει από απογραφέα μέσω προσωπικής συνέντευξης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ψάχναμε με φακούς, οι γονείς δεν μας άνοιγαν, δεν ξέραμε τι θα αντικρίσουμε» λέει ο αστυνομικός που βρήκε το μωρό στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
«Εισβάλαμε στο σπίτι, το σπίτι δεν είχε ρεύμα, ακολουθήσαμε το κλάμα του παιδιού - Οι γονείς κοιμόντουσαν στο δωμάτιο με άλλα τρία ανήλικα ενώ το παιδί έκλαιγε», λέει ο αστυνομικός
Το μπαλκόνι στο οποίο παράτησαν το μωρό οι γονείς του
Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι καλλιτέχνες που αποκλείστηκαν στο Ισραήλ - «Πέρασαν πύραυλοι από πάνω μας, είμαστε σε τέσσερα λεωφορεία περίπου 400 Έλληνες»
«Μας έβαλαν σε πούλμαν, δεν ξέρουμε τον προορισμό, στόχος είναι να φτάσουμε στα σύνορα. Μας περιμένουν αεροπορικά αεροσκάφη και boeing», λένε οι Έλληνες καλλιτέχνες για το μακρύ ταξίδι της επιστροφής από τη Μέση Ανατολή
Μανώλης Καραντίνης
Ξέσπασε ο Μανιαδάκης στη δίκη για τη Novartis: «Υπήρξε βιομηχανία καταγγελιών εναντίον μου, με διαδοχικές έρευνες – Η καριέρα μου δεν αποκαταστάθηκε ποτέ»
«Μου είπαν ότι θέλουν να καταδικάσουν τη Novartis. Ο Σαράκης μου το είπε και ότι αν καταδικάσουμε την εταιρία θα πάρουμε λεφτά και θα τα φάμε στη Ρωσία»
Δικαστήριο
Πάνω από 160 οδηγοί θετικοί σε αλκοτέστ – Σε σχεδόν 8.000 ελέγχους προχώρησε η ΕΛΑΣ το Σαββατοκύριακο
Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Λεωφόρου Ποσειδώνος, Λεωφόρου Βουλιαγμένης και βεβαιώθηκαν 166 παραβάσεις, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Αλκοτέστ
10
Όλη η δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων που αποτελούνταν από οπαδούς μεγάλης ομάδας – 12 συλλήψεις μέχρι στιγμής
Τα μέλη κατηγορούνται για οργανωμένες επιθέσεις με στόχο οπαδούς άλλων ομάδων αλλά και αστυνομικούς, με χαρακτηριστική περίπτωση τη διαδήλωση για τα δύο χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών
Αστυνομία
9