Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κοκκάλα: Το χωριό στη Μάνη με τις ήσυχες παραλίες που θυμίζει καρτ ποστάλ

Κοκκάλα: Το χωριό στη Μάνη με τις ήσυχες παραλίες που θυμίζει καρτ ποστάλ

Η Μάνη, η ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου, την οποία ορίζει η κορυφογραμμή του Ταΰγετου και το ακρωτήριο Ταίναρο, αποτελεί έναν απ’ τους πιο διαδεδομένους τουριστικούς προορισμούς για όλους εκείνους που αναζητούν παραλίες αιγαιοπελαγίτικης ομορφιάς στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας.

Παρότι όμως η Μάνη, υποδέχεται κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό τουριστών που θέλουν να εξερευνήσουν τις άγριες ομορφιές της, υπάρχουν ακόμη κομμάτια της που έχουν μείνει σχεδόν άγνωστα στον περισσότερο κόσμο. Ένα απ’ αυτά είναι και το γραφικό χωριό Κοκκάλα.

Η Κοκκάλα είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό που ανήκει στο νομό Λακωνίας, βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Μάνης και έχει υψόμετρο που αγγίζει τα 67 μέτρα.

Στο δημοτικό της διαμέρισμα εντάσσονται οι οικισμοί: Άγιος Νικόλαος με την ομώνυμη εκκλησία, Ολυμπίες με τα εντυπωσιακά πυργόσπιτα, Παχιάνικα με τα σπίτια της χτισμένα από πέτρα και Σπείρα, ενώ μετρά λιγότερους από πεντακόσιους μόνιμους κατοίκους.

Σημείο κατατεθέν της περιοχής αποτελούν οι δύο πανέμορφες, μικρές παραλίες της, ο Μάραθος και το Σολοτέρι.

Σολοτέρι, σημαίνει ξωκλήσι, όνομα που προέρχεται γιατί στην θέση του στέκει ο ιερός ναός των Ταξιαρχών, η θεμελίωση του οποίου πραγματοποιήθηκε απ’ τον λοχαγό Παναγή Καλογερογιάννη, ενώ χρειάστηκε παραπάνω από ένας αιώνας για την αποπεράτωση του.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις