Ελλάδα

Κόντρα για τη “ρωγμή” στη γέφυρα του Φαληρικού Δέλτα – Τσελέντης: Αυτό φοβάμαι

Ο Άκης Τσελέντης εξηγεί στο Newsit τι τον φοβίζει στη γέφυρα του Μοσχάτου. Τι κατέγραψε στο Φαληρικό Δέλτα το ρεπορτάζ του Newsit.gr. Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου μιλά και την πρόγνωση σεισμού στη Δυτική Ελλάδα. Και πολιτική κόντρα για τη ρωγμή στη γέφυρα.

Αίσθηση -και ανησυχία- προκάλεσε η καταγγελία που έκανε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, για μια τεράστια ρωγμή στην γέφυρα του Φαληρικού Δέλτα, στο ύψος του Μοσχάτου.

Μάλιστα ο κ. Τσελέντης ανέφερε στην ανάρτησή του στο Twitter: «Η ρωγμή που απεικονίζεται είναι άκρως επικίνδυνη και κανένας δεν θα ήθελε να σκεφτεί τι θα γινόταν στην περίπτωση ενός σεισμού».

tselentis

“Αυτοψία” του Newsit.gr

Το Newsit.gr αναζήτησε και βρήκε το επίμαχο σημείο, που βρίσκεται στην γέφυρα που οδηγεί στο Γήπεδο “Γ.Καραϊσκάκης” και ιδού τι κατέγραψε:

gefyra

gefyra

gefyra

Απευθυνθήκαμε στον κ. Τσελέντη ώστε ως ειδικός να αξιολογήσει τις εικόνες που καταγράψαμε και να εξηγήσει τι είναι αυτό που φοβάται.

“Αυτό είναι ένα δείγμα της κατάστασης που υπάρχει στα δημόσια κτίρια της χώρας μας. Τέτοια περιστατικά έχουμε πάρα πολλά στην Ελλάδα, φανταστείτε τι θα γίνει σε περίπτωση σεισμού“, μας είπε ο κ. Τσελέντης.

“Αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα αστοχίας των δημοσίων έργων. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στις γέφυρες, υπάρχουν προβλήματα και στα δημόσια νοσοκομεία. Αλλά η μεγάλη μου ανησυχία είναι τα σχολεία. Έχω πει εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι στους τελευταίους μεγάλους σεισμούς υπήρξαν αστοχίες στα πιο πολλά σχολεία της χώρας, αλλά είμασταν τυχεροί γιατί οι μαθητές δεν ήτανε την ώρα του σεισμού στις αίθουσες”, πρόσθεσε ο κ. Τσελέντης για να καταλήξει: “Η γέφυρα επομένως δε σημαίνει ότι θα πέσει σήμερα που μιλάμε ή αύριο αλλά σε περίπτωση σεισμού έχει πολύ μεγάλη πιθανότητα αστοχίας“.

Ακούστε τι είπε για την γέφυρα ο κ. Άκης Τσελέντης:

Ο Άκης Τσελέντης για σεισμό στη Δυτική Ελλάδα

Με την ευκαιρία ρωτήσαμε τον Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για την πρόβλεψη της ομάδας ΒΑΝ και του ίδιου για μεγάλο σεισμό στη Δυτική Ελλάδα, υπενθυμίζοντας πως είχε κάνει λόγο για 80% πιθανότητα σεισμού άνω των 6 Ρίχτερ.

“Οι προβλέψεις του ΒΑΝ γίνονται σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο είναι τα ηλεκτρικά σήματα που λαμβάνουμε, στο δεύτερο στάδιο κάνουμε ανάλυση με μία εξειδικευμένη παράμετρο που έχει να κάνει με την πάροδο του χρόνου. Αυτή τη στιγμή μελετάμε την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας με ιδιαίτερη ανησυχία, διότι έχουμε κάποια σημάδια, αλλά δεν θέλω να πω συγκεκριμένα πράγματα γιατί μπορεί να θεωρηθεί ότι κάνω προεκλογικά σπέκουλα“, σημείωσε ο κ. Τσελέντης, που είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.

“Μπορώ να πω ότι αυτή η πρόβλεψη που έχει γίνει με τον καθηγητή Βαρώτσο ισχύει, είναι σε εξέλιξη και πραγματικά εύχομαι ότι είναι να γίνει, να γίνει στη θάλασσα και όχι στην ξηρά. Η πρόβλεψη είναι για σεισμό κοντά στα έξι Ρίχτερ. Οι σεισμοί που έχουν γίνει μέχρι στιγμής πιστεύω ότι δεν ήταν οι κύριοι. Η πρόβλεψη κατά πολλούς έχει επιβεβαιωθεί με τους σεισμούς της Ιτέας και της Πρέβεζας, αλλά εγώ πιστεύω προσωπικά ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί. Πιστεύω ότι σε ένα μήνα θα ξέρουμε“, κατέληξε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ακούστε τι μας είπε ο κ. Τσελέντης:

Κόντρες για τις επισημάνσεις Τσελέντη

Ο “κώδωνας κινδύνου” που έκρουσε για την γέφυρα στο Φαληρικό Δέλτα ο κ. Τσελέντης πήρε και… πολιτικές διαστάσεις, καθώς είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, κατηγόρησε τον κ. Τσελέντη ότι κινδυνολογεί.

«Υπάρχουν πολλοί που κινδυνολογούν με τις υποδομές της χώρας τους τελευταίους μήνες για να τύχουν λίγης δημοσιότητας. Ο κ. Τσελέντης ισχυρίστηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη γέφυρα. Για όνομα του Θεού. Πριν λίγους μήνες ο κ. Τσελέντης προέβλεπε μεγάλο σεισμό στη Βόρεια Ελλάδα. Να παρακαλέσω τη ΝΔ να τον συνετίσει να μην κινδυνολογεί και να σπέρνει φήμες για να τύχει λίγης δημοσιότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ασφυκτικό θάνατο «βλέπουν» οι αρχές για την 59χρονη στον Εύοσμο - Λείπουν αντικείμενα από το σπίτι της
Με λουρί τσάντας βρέθηκε δεμένη στον λαιμό - Οι αρχές κάνουν λόγο για εγκληματική ενέργεια που αναμένεται να επιβεβαιωθεί από την ιατροδικαστική εξέταση - Το χρονικό της τραγωδίας
Το σπίτι της 59χρονης
Ανανεώθηκε πριν 39 λεπτά
Τέμπη: Η άγρια κόντρα Σεβαστίδη – Κωνσταντοπούλου, το «λίφτινγκ» στην αίθουσα και το πλάνο δικαστών και αστυνομίας για την δίκη
Το λεκτικό μπρα ντε φερ ανάμεσα στον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, συνθέτει ένα «πολεμικό» σκηνικό που δυναμιτίζει περισσότερο την κατάσταση ενόψει της αυριανής επανέναρξης της δίκης
Η δίκη για τα Τέμπη
Η Ελλάδα αποχαιρετά την ανεπανάληπτη Μαρινέλλα: Στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης η σορός της, πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα
Μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι το λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου - Στις 14:00 θα μεταφερθεί η σορός της στη Μητρόπολη Αθηνών
Η οικογένεια της Μαρινέλλας
Η κακοκαιρία Erminio έρχεται με ακραία φαινόμενα - Καταιγίδες, άνεμοι 11 μποφόρ και κύματα 6 μέτρων
Για την Αττική υπάρχει κόκκινη προειδοποίηση, καθώς αναμένονται  ισχυρές καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις ανέμους, ενώ μεγάλος θα είναι ο κίνδυνος για να εκδηλωθούν πλημμύρες
βροχή στην Αθήνα 6
Η Ελλάδα αποχαιρετά τη Μαρινέλα - Στις 14:00 η κηδεία της σπουδαίας καλλιτέχνιδας, από τις 8 σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της
Η οικογένεια της Μαρινέλλας επιθυμεί η ταφή να γίνει σε στενό κύκλο και αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, «Φλόγα»
Μαρινέλλα