Ελλάδα

Κορονοϊός: 2125 νέα κρούσματα σήμερα 23/09 στην Ελλάδα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πάνω από δυο χιλιάδες παραμένουν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα καθώς σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν ακόμη 2125 νέα κρούσματα. Παράλληλα 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ 331 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκ των οποίων οι 300 είναι ανεμβολίαστοι.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.125, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 641.022 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 137 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.502 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 31, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.606 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 331 (64.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 300 (90.63%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 31 (9.37%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.118 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 162 (ημερήσια μεταβολή -28.63%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 186 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δείτε εδώ τις ανακοινώσεις για την εξέλιξη της πανδημίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Νεφώσεις με τοπικές βροχές – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας, έως και 8 μποφόρ στο Αιγαίο
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ (με ριπές στα 90 km/h), στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Γιώργος Μαζωνάκης: Ο μέντορας της γιατρού είχε καταδικαστεί για τον θάνατο καρκινοπαθούς – Υπέρ του είχε καταθέσει η 56χρονη
Για τον συγκεκριμένο γιατρό, η γιατρός του Κολωνακίου είχε επανειλημμένα καταθέσει με ένορκη βεβαίωση, χαρακτηρίζοντάς τον εξαιρετικό επιστήμονα
Η γιατρός που κατηγορείται για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Τι ισχυρίζεται η 56χρονη γιατρός του Γιώργου Μαζωνάκη: «Δεν είχε λεφτά για πλασμαφαίρεση, του την έκανα από μόνη μου»
Οι ισχυρισμοί της 56χρονης γιατρού για το τι συνέβη στο μοιραίο ιατρείο λίγο πριν πεθάνει ο Γιώργος Μαζωνάκης - «Απολύτως νόμιμα τα μηχανήματα INUS, αν κινδύνευαν οι ασθενείς δε θα τα διαφήμιζα»
Γιώργος Μαζωνάκης
10